30 aprilie 2024, 16:17

Centre de prim ajutor în mall-uri? Ce problemă apare…

Senatul a adoptat o propunere legislativă prin care se reglementează acordarea de prim-ajutor calificat în centrele comerciale cu o suprafaţă mai mare de 2.000 metri pătraţi.

Au fost înregistrate 88 de voturi „pentru” şi 16 abţineri.

Potrivit expunerii de motive a propunerii legislative, acordarea de prim-ajutor calificat în centrele comerciale mari este necesară pentru că numărul cumpărătorilor este foarte mare şi de diferite vârste, iar situaţiile ce pot apărea sunt variate.

Propunerea legislativă prevede că la fiecare 2.000 metri pătraţi ai centrului comercial trebuie să existe un centru de prim-ajutor pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă până la sosirea ambulanţei.

Personalul încadrat în centrele de prim-ajutor din centrele comerciale mari trebuie să fie absolvent de cel puţin studii medii şi să aibă pregătire în domeniu.

Nerespectarea prevederilor acestei legi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 2.000 şi 4.000 lei.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă urmează să fie dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Ce problemă MARE apare…

Totuși, ce înseamnă 2.000 de metri pătrați? O să vă mirați, foarte puțin.

Dacă legea trece  în forma ei de acum, iar magazinele trebuie să aibă un centru de prim ajutor la fiecare 2.000 de metri pătrați, atunci, de exemplu, Sun Plaza, centrul comercial din București, ar trebui să deschidă – ATENȚIE – 104 astfel de centre. Și asta pentru că, potrivit Wiki, centrul are o suprafață totală de 208.000 mp și una închiriabilă de 81.000mp. Doar Cora (în curând Carrefour) are 12.000 mp, ceea ce înseamnă că ar trebui să deschidă ȘASE astfel de centre – unul pe la textile, unul la carne, unul la vinuri…

Propunerea poate fi consultată AICI


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol