5 martie 2024, 2:32

Israelul suspendă zborurile internaționale

De luni seara, Israelul a suspendat zborurile internaționale. Măsură este luată pentru a preveni intrarea în ţară a unor persoane infectate cu variantele mai contagioase ale coronavirusului SARS-CoV-2 descoperite recent.

Suspendarea zborurilor a intrat în vigoare luni, de la ora 22:00 GMT.

„Cu rare excepţii, închidem ermetic spaţiul aerian pentru a preveni intrarea variantelor virusului şi de asemenea pentru a asigura o avansare rapidă în campania noastră de vaccinare”, a declarat premierul Benjamin Netanyahu într-un mesaj transmis public la începutul unei şedinţe de guvern, potrivit Hotnews.

De altfel, de la începutul pandemiei graniţele Israelului au fost aproape complet închise pentru cetăţenii străini, numai deţinătorilor de paşapoarte israeliene fiindu-le permisă intrarea în ţară, şi acestora cu măsuri de carantină.

Pe de altă parte, guvernul premierului Netanyahu a decis extinderea campaniei de vaccinare şi pentru adolescenţii cu vârste între 16 şi 18 ani.

Israelul desfăşoară cea mai rapidă campanie de vaccinare anti-Covid-19, fiind prima ţară care a reuşit să-şi vaccineze cel puţin cu prima doză un sfert din populaţie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol