19 septembrie 2020, 15:31

În istorie nu există imposibil – jurnalistul Ion Cristoiu

Renumitul jurnalist Ion Cristoiu crede că la nivelul oamenilor politici lipsesc liderii care știu ce vor de la România.

„De regulă, politicienii, atunci când îi intreb ce vor de la România, nu îmi dau niciun răspuns! Eu cred ca marele obiectiv de țară ar trebui să se rezume la un lucru simplu: să intrăm cu toți în Uniunea Europeană. Marea problemă a României este aceea că Bucureștiul și marile orașe sunt deja in UE, dar restul țării, în special satele, a rămas în afara Uniunii”.

Ion Cristoiu spune că România are nevoie de un program național care măcar să conecteze toate satele la rețelele de apă și gaz.

Istoria este de genul feminin și are hachițe – Ion Cristoiu

În ce privește riscul ca România să dispară, ca stat și ca națiune, în următorii 50 de ani, Ion Cristoiu zice că studiul istoriei l-a invatat un lucru: Tot ce pare imposibil la un moment dat, poate fi posibil!

În istorie nu exis imposibil: istoria este de genul feminin și are hachițe, nu poti să știi, la un moment dat o apucă… de exemplu, dacă ai fi spus cuiva în 41, când am trecut noi Prutul, că vor veni rușii în România ți-ar fi zis: “fugi, domnule, ești nebun! Cum adică să vină?” Cine credea  să îl vadă pe Ceaușescu ieșind din tab? Asta nu înseamnă că noi vom dispărea, dar trebuie sa fim atenți…

Presa nu mai este câinele de pază al democrației pentru că nu mai are dinți și atunci nimeni nu o mai ia în seamă – Ion Cristoiu

Marea problemă a presei este, în opinia lui Ion Cristoiu, aceea că nu mai avem trusturi puternice: Nu se poate face presă fara resurse alocate, în primul rând financiare, și cred că apartenența la o redacție este mai importantă decât exprimarea individuală pe un blog.

Cunoscutul jurnalist adaugă că în media publică profesionalismul și talentul ar trebui sa fie la cel mai înalt nivel, însă fără a fi dublate de obsesia ratingului.

Instituțiile publice de media ar trebui să își asume mai mult teme pe care media private nu le abordeaza pentru ca ele sunt interesate de audienta, de rating. Dar asta nu inseamna sa facă lucruri plicticoase, dimpotrivă: să faceți acest gen de subiecte atractive pentru publicul larg.

Jurnalistul Ion Cristoiu a fost azi noapte invitat la emisiunea Serviciul de Noapte cu Maria Țoghină, difuzată de Radio România Actualități.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.