23 iunie 2022, 13:37

Italia amână sezonul de schi până la 18 ianuarie

Italia a amânat sâmbătă deschiderea staţiunilor sale de schi pentru 18 ianuarie. Initial sezonul trebuia să se deschidă la 7 ianuarie, însă  autorităţile regionale au solicitat mai mult timp, fiind de părere că nu sunt reunite condiţiile pentru deschidere. Italia amână sezonul de schi, în speranța că în două săptămâni pregătirile vor fi gata.

„Se pare că nu sunt întrunite condiţiile pentru deschiderea instalaţiilor la 7 ianuarie”, au apreciat autorităţile regionale, citate în decretul semnat sâmbătă de ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, amânând data deschiderii staţiunilor.

Italia amână sezonul de schi

Începutul campaniei de vaccinare în Italia, duminica trecută, a intervenit după ce ţara a intrat din nou în lockdown chiar înainte de Crăciun, pentru a evita o explozie a contaminărilor în cursul sărbătorilor de sfârşit de an şi pentru a îndepărta spectrul unui al treilea val, temut de cadrele medicale.

Ţara, care a înregistrat sâmbătă 9.166 de cazuri noi şi 364 de morţi, speră că va continua în ianuarie campania de vaccinare cu 470.000 de injecţii prevăzute în fiecare săptămână.

Franţa, ca şi Italia, are în vedere o posibilă repornire a instalaţiilor mecanice în staţiunile montane cu începere de la 7 ianuarie. Purtătorul de cuvânt al guvernului de la Paris, Gabriel Attal, a temperat însă miercuri speranţele sectorului în cauză, afirmând că deschiderea la data respectivă este „puţin probabilă” în contextul unei rate de contaminare ridicate.

Foto Pixabay.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol