30 mai 2023, 16:47

Italia. Fetiță româncă de cinci ani, salvată de câinele ei de pe calea ferată. Părinții o căutau disperați

O fetiță de naționalitate română, în vârstă de 5 ani, a fost găsită de câinele ei pe calea ferată, după ce a dispărut de acasă. Familia și carabinierii o căutau disperați și s-au grăbit să ajungă la fața locului după ce au auzit lătratul animalului.

Greta Maria s-a rătăcit miercuri după-amiază târziu din casa ei din Via Arquata, în San Maurizio, Italia. Fetița locuiește împreună cu mama și bunicii săi, toți de naționalitate română, într-o casă micuță care are și o curte la dispoziția lui Tibby, bătrânul câine al familiei.

Neliniștea și teama că i s-a întâmplat ceva fetiței au durat aproape două ore, până când soldații Companiei Venaria au găsit-o pe Greta Maria la puțin mai mult de un kilometru de casă. Mai exact copilul ajunsese deja în comuna San Carlo Canavese, de-a lungul liniei de cale ferată Torino-Ceres.

Câinele familiei, eroul care a adus-o înapoi acasă pe fetiță

Polițiștii au primit o mână de ajutor chiar din partea lui Tibby, cățelul care, plecat din casă la scurt timp după copil și a adulmecat urmele până a ajuns la fetiță.

Aceasta este reconstituirea incidentului oferită de mama fetiței, Rosa Andreea Raluca, de bunica Marcelina Papescu și de bunicul, toți de origine română: „În urmă cu câteva zile, nepoata mea a văzut un film despre o fetiță care voia să plece într-o excursie cu câinele ei. Poate că Greta Maria a vrut să facă același lucru, chiar dacă câinele nu a mers imediat cu ea, Dar lătrând în urma ei am reușit să o găsim”, conform cronacaqui.it

În orice caz, pe lângă prietenul cu patru picioare și carabinierii, la salvarea fetiței au contribuit și doi trecători care au observat-o pe fetiță singură în întuneric și aproape de calea ferată, așa că au dat și ei alarma, potrivit stiridiaspora.ro.

Din câte au explicat rudele Gretei Maria, fetița se rătăcise, în timp ce bunicii ei, care se aflau în sufragerie, își imaginau că aceasta se află în curte, unde o lăsaseră, jucându-se cu câinele. După o jumătate de oră, bunica Marcelina a fost cea care s-a uitat afară să o cheme pe copilă și și-a dat seama că fetița deschisese poarta și ieșise în stradă. Greta Maria a fost căutată în apropiere, apoi au fost chemați carabinierii.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol