16 iulie 2024, 0:30

Jeff Bezos donează 10 miliarde de dolari pentru protejarea Planetei. Cum vor fi folosiți banii

Miliardarul Jeff Bezos, directorul executiv al companiei Amazon, a anunțat recent că va dona 10 miliarde de dolari pentru a finanța un proiect pentru protejarea mediului și pentru ameliorarea efectelor generate de schimbările climatice, anunță Descoperă. 

Jeff Bezos este, în momentul de față, cel mai bogat om din lume potrivit topului realizat de revista Forbes. Totuși, acesta nu este singurul miliardar care ia această decizie, existând deja o listă tot mai mari a celor care donează sume uriașe pentru stoparea fenomenului încălzirii globale. Astfel, suma de 10 miliarde de dolari va fi donată unor oameni de știință și activiștilor care luptă împotriva schimbărilor climatice.

„Schimbările climatice sunt cea mai mare ameninţare pentru planeta noastră”, a scris Bezos într-o postare pe Instagram. „Vreau să lucrez alături de alţii, atât pentru a dezvolta căile cunoscute, cât şi pentru a explora noi modalităţi de combatere a impactului devastator pe care schimbările climatice îl au asupra planetei”, a continuat miliardarul în postarea sa, mai adaugă Descoperă. 

Fondurile promise de Bezos vor fi emise sub forma unor subvenții, începând din această vară. Mai mult, se pare că lupta împotriva schimbărilor climatice reprezintă o preocupare constantă a mai multor miliardari americani, printre care și Bill Gates, Michael Bloomberg sau managerul fondului de acoperire a copiilor Tom Steyer, fiind printre principalii promotori ai acestui subiect.

Doar anul trecut, Bezos a anunțat faptul că dorește să transforme Amazon într-o companie care va avea o amprentă netă de carbon zero, până în anul 2040, fiind, de asemena, și primul gigant care a anunțat că va acționa astfel. În plus, compania deține acum și  100.000 de vehicule electrice pentru livrare, semn că se fac pași rapizi pentru îndeplinirea obiectivului.

Totodată, Bezos a mai afirmat și faptul că va face tot posibilul ca Amazon să îndeplinească toate obiectivele acordului climatic semnat la Paris, cu 10 ani înainte de termenul definit în acord și că va finanța un proiect pentru replantarea pădurilor cu 100 de milioane de dolari.

Sursă Foto: hollywoodreporter.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol