30 noiembrie 2021, 14:00

Jucătoarele de fotbal din România luptă împotriva discriminării

Turneul de fotbal feminin „Football for Hope” este o competiție ce se adresează echipelor de fotbal din grupele 2005-2006. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 25 noiembrie 2017, în intervalul orar 09:00 – 18:30, la Liceul Tehnologic „Dacia” din București (Strada Caporal Grigore Marin 42 – 44, Sector 4) și este organizat de Fundația Policy Center for Roma and Minorities.

12 echipe formate din câte nouă tinere fotbaliste – de la echipe organizate la nivelul școlilor gimnaziale sau de la echipe de club – sunt înscrise în turneul sportiv. În ordinea în care vor juca în grupe, echipele participante sunt: ACS Dream Team (București), AFC Progresul Spartac (București), Atletic 99 (București), ACS Activ Slobozia, Policy 136 (București), Școala Gimnazială Nr. 113 (București), ACS Girls Team Brânceni (Teleorman), A.S. George Topârceanu (București), Policy 147 (București), HC Oltenița, CS Real Craiova și Viitorul Zimnicea, potrivit Româniapozitivă.ro.

ONG-ul organizează evenimentul în cadrul unui proiect de educație, numit Clubul de Educație Alternativă. Prin acesta, Policy Center for Roma and Minorities susține peste 200 de copii din cartierul Ferentari din București în lupta lor cu sărăcia și discriminarea. Sportul îi ajută pe copii să îndrăgească școala, să aibă încredere în sine și să învețe ce este respectul față de coechipieri. Pentru mulți dintre ei practicarea fotbalului este un mijloc prin care pot evada din ghetou și își pot deschide aripile spre un viitor plin de oportunități.

Turneul este organizat cu susținerea financiară a FIFA, prin intermediul programului Football for Hope, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal și Primăria Sectorului 4, precum și cu sprijinul financiar al Ambasadei Republicii Federale Germania la București.

[Sursă imagine cover: Romaniapozitiva.ro]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.