17 iunie 2021, 12:02

Jumătate din populaţia adultă a UE a fost vaccinată cu cel puţin o doză de ser anti-COVID

Jumătate din populaţia adultă a Uniunii Europene a fost vaccinată cu cel puţin o doză a unor seruri anti-COVID-19, a anunțat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cu toate astea, Organizația Mondială a Sănătății spune că nivelul vaccinării este insuficient pentru a evita o nouă creștere a cazurilor de îmbolnăvire de COVID-19.

În Europa, mai mult de jumătate din populația adultă a primit cel puțin o doză de vaccin, iar peste 100 de milioane de europeni au primit schema completă până acum, a anunțat Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene.

”Este foarte important să aflăm de unde a plecat această pandemie, pentru a ști ce să facem pe viitor”, a mai spus președinta Comisiei Europene.

Pe de altă parte, Hans Kluge, directorul pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății a avertizat că nivelul vaccinării nu este suficient – deocamdată – pentru a preveni un nou val al pandemiei, chiar dacă în toate țările europene numărul de cazuri a scăzut.

Este un sentiment fals de siguranță”, spune Kluge, în condițiile în care mai multe state pregătesc festivaluri și competiții sportive care aduc riscuri suplimentare. OMS face în continuare apel la prudență.

Dacă alegeţi să călătoriţi, faceţi-o cu responsabilitate. Nu puneţi în pericol câştigurile obţinute cu mare efort”, a adăugat Kluge.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.