23 septembrie 2023, 10:35

Justiția sârbă îi dă dreptate lui Djokovic: Teste au fost valide

Rezultatele testelor PCR prezentate de numărul 1 mondial la tenis, Novak Djokovic, pentru a obține o derogare de a participa la Australian Open din ianuarie au fost „valide”, a declarat miercuri Procuratura sârbă, în urma unei anchete, scrie Le Figaro.

După ce a obținut inițial o derogare de a veni în Australia, datorită acestor teste care certificau că a avut Covid-19 cu o lună înainte de turneu, sârbul, care nu era vaccinat, a fost în cele din urmă expulzat, după 10 zile de telenovelă judiciară, de către Guvernul australian înainte de începerea turneului din cauza „riscului pentru sănătate” pe care l-ar putea reprezenta.

Potrivit unui test pe care deținătorul a douăzeci de titluri de Grand Slam, inclusiv nouă la Australian Open, l-a oferit autorităților australiene, Djokovic a fost testat pozitiv pentru Covid-19 pe 16 decembrie. Un alt test efectuat pe 22 decembrie a fost negativ.

Dar validitatea acestor teste a fost pusă la îndoială de unele mass-media, inclusiv de BBC, din cauza numerelor lor de serie, și anume că cel din 22 decembrie a fost mai mic decât cel din 16 decembrie. „S-a stabilit printr-o analiză a bazei de date digitale (…) că Novak Djokovic a fost testat de mai multe ori și că certificatele pentru aceste teste din 16 decembrie și 22 decembrie 2021 sunt valabile”, afirmă Procuratura într-un comunicat de presă, adăugând că aceste verificări au fost efectuate de Ministerul Sănătăţii.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol