27 februarie 2020, 7:18

Kasita sau revoluția locuințelor mici

Urbanizarea excesivă, creșterea populației, în sine globalizarea sunt factorii care influențează tot ceea ce ține de numărul de locuințe necesar populației. Este destul de clar faptul că nevoile unui oraș de a crește numărul de locuințe sunt urgente și trebuie găsită o soluție cât mai rapid.

Ei bine, un american, pe nume Jeff Wilson a venit cu o idee care dorește să revoluționeze piața imobiliară, proiectul propus de el numindu-se Kasita. Se pare că ideea i-a venit fostului corporatist după ce s-a decis să locuiască într-un container și a făcut-o timp de un an de zile pentru a-și testa limitele în ceea ce privește spațiul de locuit, informează site-ul de prezentare al proiectului.

Stând într-un container de 33 m², și-a dat seama de avantajele pe care le-ar putea avea pe viitor un astfel de proiect imobiliar și ce efecte ar putea avea asupra populației și a zonei urbanistice.

Promisiunea unei locuințe ieftine

Bineînțeles că un astfel de container, transformat într-un loc bun de locuit este mult mai ieftin decât un apartament dintr-un bloc oarecare, iar dacă nu era deja intuitiv,  vor apărea blocuri formare din aceste căsuțe modul. Proiectul prevede o încăpere de 30 m² care are și un balcon de sticlă.

Avantajul unei astfel de case este că te poți muta oricând cu totul într-un alt bloc făcut din oțel, iar racordarea la utilități se va putea face foarte ușor. De asemenea, tehnologiile smart vor ajuta foarte mult atunci când vine vorba despre utilități, dat fiind că sunt din ce în ce mai răspândite ultimile inovații smart.

Cu toate acestea, americanul și echipa lui încă nu vorbesc despre prețul unei astfel de căsuțe, dar proiectul se întrevede a fi unul de succes pe viitor pentru orașele tot mai aglomerate.

[Sursă imagine: kasita.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.