19 aprilie 2024, 5:50

Ketamină, LSD, ecstasy, ciuperci halucinogene: drogurile folosite de Musk îngrijorează șefi și acționari de la Tesla și Space X

Elon Musk ar fi consumat droguri ilegale și s-ar fi drogat de mai multe ori la diferite petreceri prin lume. Publicația Wall Street Journal scrie că omul cel mai bogat din lume a folosit LSD la o petrecere la el acasă în Los Angeles în 2018, ar fi folosit ciuperci halucinogene la un eveniment în Mexic în anul următor și a luat ketamină cu fratele său Kimbal Musk cu ocazia unei petreceri la Miami în 2021.

Unii directori și acționari ai companiilor lui Elon Musk se tem că folosirea de către fondatorul Tesla și SpaceX a unor droguri, printre care „LSD, cocaină, ecstasy, ciuperci magice și ketamină”, ar putea dăuna companiilor, relatează La Stampa, care citează un amplu articol publicat pe această temă de Wall Street Journal.

„Musk a fost cunoscut ca participând la petreceri și evenimente la Burning Man, festivalul de artă și muzică din Nevada, unde drogurile sunt folosite pe scară largă, pentru a se descărca, potrivit unor apropiați ai săi”, scrie WSJ.

Festivalul, creat de un grup de prieteni pe o plajă din Frisco în 1986, are loc la sfârșitul fiecărei veri în deșertul Black Rock. În timpul evenimentului, toată lumea este liberă să facă ce vrea, inclusiv droguri și sex. De-a lungul anilor, pe lângă Musk, au mai trecut pe acolo Jeff Bezos, Larry Page și Sergey Brin și Mark Zuckerberg.

Consumul ilegal de droguri de către Musk ar încălca atât politicile companiei Space X și Tesla, cât și contractele federale. Potrivit ziarului american, unii membri ai consiliului de administrație al Tesla s-au confruntat de-a lungul anilor cu privire la presupusul consum de droguri al lui Musk, în ciuda faptului că problema nu a fost niciodată în mod oficial în centrul ședințelor, tocmai pentru a evita ca ea să ajungă în procesele verbale ale consiliului.

Unii directori, printre care și actualul președinte al consiliului de administrație al Tesla, Robyn Denholm, ar fi vorbit și cu Kimbal Musk, fratele mai mic al lui Elon, care face parte din consiliul de administrație al Tesla și care a făcut parte și din consiliul de administrație al SpaceX până în 2022, pentru a cere clarificări cu privire la comportamentul și ajutorul fratelui său, având întotdeauna grijă să nu folosească cuvântul „droguri”.

Codul de conduită al Tesla, amintește WSJ, prezintă compania ca pe un loc de muncă în care drogurile nu pot circula și interzice tuturor angajaților, inclusiv directorilor, să le folosească, chiar și în afara biroului. Folosirea drogurilor de către Musk ar încălca, de asemenea, regulile care guvernează contractele de peste 14 miliarde de dolari pe care SpaceX le are cu NASA și cu guvernul american pentru misiuni spațiale civile și militare.

Contractele federale, de fapt, impun companiilor să respecte Legea privind locurile de muncă fără droguri, o lege din 1988 în temeiul căreia oricine câștigă un contract de la guvernul federal sau primește subvenții federale trebuie să asigure locuri de muncă fără droguri ca o condiție prealabilă pentru a primi un contract sau o subvenție de la o agenție federală.

Încălcarea acestor reglementări, avertizează Wall Street Journal, ar putea arunca în aer contractele Space X, punând în pericol aproximativ 1.000 de miliarde de dolari în active deținute de investitori, zeci de mii de locuri de muncă și o mare parte din programul spațial american.

Sursa foto: captură video


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol