CITIRE

Klaus Iohannis a suspendat ședința CSAT: Dau posib...

Klaus Iohannis a suspendat ședința CSAT: Dau posibilitatea Guvernului să revină cu un nou proiect de rectificare bugetară

Klaus Iohannis a declarat la finalul ședinței CSAT următoarele:

„Tema pe care am discutat-o astăzi a fost rectificarea bugetară propusă de Guvern pentru instituțiile din domeniul securității naționale. Este o obligație acest aviz al CSAT atunci când se discută bugetele instituțiilor din domeniul securității naționale.

Avem câteva date: Guvernul a publicat în august un proiect de rectificare bugetară, un proiect care reprezenta o rectificare puternic pozitivă. Totuși, spre surprinderea multora, pe o rectificare pozitivă, Guvernul a propus taieri semnificative la multe instituții importante din domeniul securității naționale. Acest lucru nu a fost explicat. Legea prevede 30 de zile pentru discutarea acestor acte normative în CSAT, dar înțelegând urgența am stabilit ședința CSAT pentru astăzi. Între timp, Guvernul a publicat un nou proiect de rectificare bugetară . Se aloca 3,5 miliarde de lei în plus față de prima vairianta. Este inexplicabil de ce s-a insistat pe diminuarea fondurilor instituțiilo din domeniul securității naționale (…) Am decis să suspend ședința CSAT, pentru a da posibilitatea Guvernului să revină cu un nou proiect de rectificare și să renunțe la aceste tăieri bugetare neexplicabile din zona instituțiilor securității naționale”.

Președintele a motivat suspendarea ședinței CSAT invocând pericolul la adresa securității naționale reprezentat de diminuarea bugetelor unor instituții-cheie din domeniul securității naționale.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.