5 iunie 2020, 8:30

Klaus Iohannis anunță amânarea plății ratelor: „Vrem să repornim economia după criză”

Președintele României Klaus Iohannis a avut în decursul zilei de miercuri o ședință la Palatul Cotroceni, în vederea gestionării crizei de coronavirus.

În urma întâlnirii la care au participat premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri din cabinet, șeful statului a declarat că Guvernul va adopta o rectificare bugetară prin care vor fi alocați mai mulți bani pentru sistemul public de sănătate, dar și pentru plățile șomajului tehnic.

Totodată, președintele a mai anunțat și că românii își vor putea amâna plata ratelor până la nouă luni.

Discursul președintelui:

„Am avut astăzi împreună cu premierul și cu mai mulți miniștri o întâlnire foarte importantă. Am discutat despre starea economiei, despre protecția socială a românilor și am discutat despre finanțele publice ale României. Am putut să constat că la nivelul guvernului există multe proiecte bune și multă implicare pentru a rezolva problemele astfel încât și românii și firmele să treacă prin această criză.

Este nevoie de măsuri speciale în vremuri speciale. Noi am înțeles că și românii au probleme și firmele. Dorim să venim cu măsuri de sprijin și pentru oamenii simpli și pentru economie pentru a trece prin această criză, fiindcă criza se va termina la un moment dat și noi ne dorim ca atunci când se termină România să fie în situația în care să repornim imediat economia și să revenim la o viață normală.

Două măsuri pe care le-am convenit împreună cu Guvernul, prima și cred că este foarte importantă, se conturează o rectificare bugetară extraordinară care se face în această stare de urgență pe două paliere. Este nevoie de rectificare pentru a aloca mai mulți bani pentru sănătate. A doua chestiune se referă la românii care din varii motive nu mai pot merge la serviciu și atunci e nevoie de bani pentru a veni în sprijinul oamenilor pentru a suplini banii care se acordă prin șomaj tehnic.

A doua chestiune care îi va bucura pe foarte mulți guvernul e pregătit ca mâine să dea ordonanță de urgență care permite amânarea plății ratelor la bancă pentru persoanele fizice dar și pentru firmele din România, la cererea celor care au datorii, plata ratelor se poate amâna cu până la nouă luni, deci ratele pot fi amânate până la sfârșitul acestui an.

Suntem convinși că până atunci economia își va reveni și lucrurile vor intra în normal.”


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.