23 ianuarie 2022, 17:33

La ce boală se expun persoanele care petrec zilnic mai mult de 4 ore în fața televizorului

Uitatul la televizor timp de mai mult de patru ore pe zi ar putea predispune bărbaţii la un risc mai mare de cancer intestinal, sugerează un nou studiu. Excesul de grăsime din organism poate influenţa nivelul şi calitatea hormonilor şi a altor  substanţe chimice care afecteaza celulele, spun medicii.

O echipă de cercetători britanici a examinat mai mult de 430 000 de bărbaţi şi femei, descoperind că un comportament sedentar, cum ar fi vizionarea excesivă a programelor Tv si utilizarea calculatoarelor, este asociată cu un risc crescut de apariţie a cancerului intestinal cu 35% la bărbaţi, dar nu şi la femei, scrie independent.co.uk.

„Cercetările anterioare au scos la iveală că uitatul la televizor sau statul în faţa calculatorului pot fi asociate cu alte comportamente, cum ar fi fumatul, consulul de alcool şi gustările dese, crescând riscul de cancer intestinal”, explică autorul studiului, medicul Neil Murphy de la Agenţia Internaţională pentru Cercetarea Cancerului din Franţa. Acesta a adăugat că sedentarismul duce la creşterea în greutate si acumularea grăsimii corporale.

sursa: universityofcalifornia.edu

Excesul de grăsime din organism poate influenţa nivelul şi calitatea hormonilor şi a altor  substanţe chimice care afecteaza celulele, ducând la creşterea de cancer intestinal, a mai spus medicul.

Cercetarea, publicata in British Journal of Cancer , este una dintre cele ample de până acum, oamenii de ştiinţă încercând să afle legăturile dintre cancerul intestinal şi obiceiurile sedentare. „Este interesant faptul că numai subiecţii de sex masculin care se uitau excesiv la televizor au avut un risc crescut de cancer intestinal, nu şi femei. Conform studiului, se pare că aceştia au o predispoziţie mai mai pentru fumat, consumat alcool şi mâncare mai nesănătoase decât femeile”, concluzionează Emma Shields de la Cancer Research UK.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.