CITIRE

La mulți ani, brioșelor! Ziua de azi e despre voi...

La mulți ani, brioșelor! Ziua de azi e despre voi

Știi ce este mai delicios decât tortul de ciocolată? Un cupcake de ciocolată.

Poate nu o să fii de acord cu mine și între o Amandina si un cupcake ai alege cu ochii închişi Amandina, desertul copilăriei mâncat la cofetăria de la parterul blocului, dar eu când trec pe lângă o vitrină în care se răsfață prăjiturile cu glazură cremoasă, colorate în tonuri vesele și decorate cu bomboane, fructe confiate sau chiar sclipici, uit de Amandina și mă declar fan cupcake. Cum să nu te îndrăgosteşti de un tort în miniatura?

Pentru noi, cei ce adorăm tortul cu blat pufos, însiropat de ți se topește în gură și cu o cremă fină care-i conferă savoarea intensă de ciocolată, există o anumită plăcere nevinovată, în a ne înfrupta dintr-un mini-tort pe care-l putem consuma singuri, permițându-ne să ne bucurăm de o bucățică de lăcomie. Despre acest delicios egoism este vorba și astăzi, 18 octombrie – Ziua Națională a cupcake-urilor cu ciocolată (sau brioșe, în traducerea autohtonă).

Deși e greu de crezut, chiar există o sărbătoare distractivă pentru cei cu gusturi fine, iubitori de cupcakes-urile cu aromă de ciocolată, adică a acestor torturi mici destinate să fie servite de o singură persoană.

Istoria delicioasă a brioșelor

Ca orice super-erou, și brioșele au o poveste de origine. Cupcakes-urile au apărut în Statele Unite ale Americii în secolul al XIX-lea și și-au câștigat recunoașterea gastronomică datorită timpului scurt de preparare și a șanselor reduse de ardere în cuptoarele de vatră. Chiar dacă aceste prăjiturele sunt gătite de zeci de ani, popularitatea lor a explodat cândva în jurul anului 2011, fiind făcute chiar seriale tv despre ele precum Cupcake Girls, Cupcake Wars și Cupcakes DC sau apărând în scene celebre din filme.

Din păcate, despre originea și fondatorul Zilei Naționale a brioșilor nu știm prea multe, însă sigur era un mare pofticios la… brioșe.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

 1. TS

  24 octombrie

  Buna ziua,

  V-am descoperit, imi propun sa va citesc mai des.
  Data este o problema, pentru ca se afiseaza doar ziua si luna.
  Ca cititor nou de unde stiu din ce an este articolul?

  Multumesc.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.