8 iunie 2022, 23:24

La plajă, doar cu rezervare

Mai multe staţiuni de pe litoralul flamand se pregătesc deja de o vară perturbată de epidemia  de COVID-19, care, de exemplu, în Belgia a provocat moartea a peste 9.000 de persoane.

Oraşul Oostende, situat pe litoralul belgian, a anunţat marţi instituirea unui sistem pe bază de rezervare pentru a permite în această vară accesul pe plajele sale cele mai aglomerate, pentru a proteja vizitatorii de posibila răspândire a coronavirusului.

Plaja Knokke a fost dotată recent cu spaţii delimitate, deschise pe o singură laterală, ceea ce face posibilă izolarea familiilor la o distanţă sigură una de alta.

Oostende, una dintre destinaţiile estivale cele mai populare, se pregăteşte astfel pentru ”zile cu peste 50.000 de vizitatori”, a indicat municipalitatea într-un comunicat.

Pentru a garanta ”o repartizare maximală” a vizitatorilor pe tot litoralul, accesul pe plajele cele mai frecventate – cele aflate în apropiere de centrul oraşului – va fi posibil doar pe bază de rezervare.

”Astfel, oamenii pot fi siguri că vor avea locul lor înainte de a ajunge la plajă. Pentru celelalte plaje nu va fi nevoie de rezervare”, se precizează în comunicat.

Locuitorii din Oostende, proprietarii unei reşedinţe secundare şi clienţii hotelurilor, vor avea prioritate în aceste zone cu acces pe bază de rezervare, scrie The Guardian.

Oraşul a anunţat că primeşte oferte pentru alegerea companiei responsabile de administrarea acestui sistem, a transmis cabinetul primarului Bart Tommelein.

Numai că propunerea a stârnit valuri de comentarii și de acuzații de discriminare. Propunerea a provocat critici și printre cele nouă municipalități costiere și declanșat o discuție pe tema dreptului tuturor belgienilor de a ajunge la plajele țării.

”Ce facem acum, punem garduri și porți la intrarea pe plajă? Dacă vine un tren plin de oameni care vor să își petreacă vacanța la plajă, ce fac, îi trimit pe oameni de unde au venit? Trebuie să angajez mai mulți polițiști pentru a face față acestei povești?”, a întrebat Daphné Dumery, primarul din Blankenberge, localitate aflată la 19 km. nord de Oostende.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol