30 august 2023, 14:40

La Sibiu a fost inaugurată singura fabrică din România de panouri fotovoltaice

La Sibiu a fost inaugurată singura fabrică din România, la ora actuală, care produce panouri fotovoltaice, o investiţie cu capital exclusiv românesc.

Cu o investiție de 450.000 euro, exclusiv din fonduri proprii, un grup de șase întreprinzători sibieni au pus pe picioare afacerea unică în România, în condițiile în care toate panourile care se găsesc acum pe piață sunt doar din import, în special din China, spune Cosmin Cîrstoiu, unul dintre fondatorii companiei Dream Energy.

Am reușit să aducem această linie tehnologică care este de ultimă generație, este producție nouă, anul 2022. Am reușit să o punem în funcțiune și să o modulăm de așa natură încât să ne permită un areal extrem de mare de tipologii de panouri. Asta ne permite nouă luxul de a produce atât pentru zona rezidențială, cât și pentru zona profesională, respectiv parcuri fotovoltaice. – Cosmin Cîrstoiu

Capacitatea de producție actuală maximă este de 30 de Megawați pe an, în condițiile în care fabrica va produce panouri între 350 și 660 de wați, în funcție de comenzi, relatează RRA.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol