5 septembrie 2023, 12:00

Lansare de carte „Charles, Camilla și Diana”, de Jean des Cars

Editura Corint și Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta, nr.38, Bucureşti) vă invită vineri, 5 mai 2023, începând cu ora 18.30, la lansarea cărții „Charles, Camilla și Diana. Dragoste și tragedie în Casa de Windsor” de Jean des Cars, apărută în colecția Corint Istorie, coordonată de Ion M. Ioniță. Titlurile colecției sunt disponibile pe site-ul edituracorint.ro și în librăriile din toată țara.

Invitaţi sunt: Georgeta Filitti, istoric; Sandra Gătejeanu Gheorghe, diplomat; Ion M. Ioniță, redactor-șef Historia; Tudor Vișan Miu, istoric. Moderator: Simona Preda, istoric, Brand Manager Corint.

Dragostea și Casa de Windsor

Pentru monarhii din Casa de Windsor, dragostea – de la prima vedere și pentru tot restul vieții – pare să fie o tradiție. În 1971, tânărul Charles a cunoscut-o pe Camilla Shand și a iubit-o din prima clipă, până astăzi. Mama lui, regina Elizabeta a II-a s-a îndrăgostit, încă de la începutul adolescenței, de Philip de Mountbatten, cu care se va căsători mai târziu, când cei doi aveau 21 și, respectiv, 26 de ani.

Cu încă o generație în urmă, ducele de York, viitorul rege George al VI-lea (tatăl Elizabetei și bunicul lui Charles) s-a îndrăgostit rapid de Elizabeth Bowes-Lyon și a cerut-o în căsătorie.

Cartea de față se concentrează asupra celor două relații de lungă durată pe care le-a avut prințul de Wales. Relația cu Diana – o sursă permanentă de tensiune și scandal –, și relația cu Camilla – la fel de afectată de scandal, dar care, atunci când se desfășura departe de ochii presei, era o adevărată binecuvântare pentru Charles.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol