25 iulie 2024, 1:44

Lanț din deșeuri de Cartea Recordurilor realizat de preșcolarii din Satu Mare

Într-o inițiativă unică, o asociație din Satu Mare, alături de 11 grădinițe din județ, a reușit să intre în Cartea Recordurilor România cu un șirag de flori realizate din PET-uri, având o lungime impresionantă de peste 330 de metri, relatează Agerpres.

Lansată cu ocazia Zilei Europene a Parcurilor, această acțiune ecologică a fost primită cu entuziasm de copii și părinți, transformându-se dintr-o simplă activitate de mediu într-o performanță națională.

Pentru a crea acest șirag de flori, sute de copii de grădiniță și familiile lor au colaborat strâns timp de trei luni. Ei au colectat PET-uri de 2 litri, le-au tăiat și le-au colorat cu vopsea pe bază de apă. Inițial, fiecare grădiniță trebuia să creeze un segment de șirag de 5 metri, însă, în final, șiragul expus de Ziua Europeană a Parcurilor a depășit toate așteptările. Realizat din 3.350 de flacoane de plastic, acesta a măsurat 334 de metri în total.

Acțiune într-o arie protejată

„Doamnele educatoare au fost extrem de încântate de această idee, iar cele 11 grădinițe implicate au realizat șiraguri mult mai lungi decât ne-am propus inițial. Pe 24 mai, am dorit să desfășurăm această acțiune într-o arie protejată, cea mai apropiată fiind Magia Someșului. Acolo, șiragurile au fost așezate unul după celălalt și măsurate pe loc, constatând că mobilizarea grădinițelor, părinților și bunicilor a dus la un șirag de 334 de metri. Am decis să documentăm această realizare și comisia de evaluare a considerat că merităm să intrăm în Cartea Recordurilor. Meritul aparține grădinițelor, iar noi, ca asociație, am avut ideea de a conștientiza importanța colectării separate”, a declarat Elisabeta Bekessy, fostă directoare a Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare și actual președinte al Asociației „Copacul Vieții”.

După înregistrarea recordului, Asociația „Copacul Vieții” a primit un certificat de la Cartea Recordurilor România, festivitatea având loc la sediul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare.

Sursa foto: Asociația Copacul Vieții


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol