17 ianuarie 2022, 8:27

Lăsați certificatele verzi! O femeie a falsificat SUTE de teste privind calitatea oțelului folosit la constucția submarinelor americane

Se mai întâmplă și la ei, și nu neapărat la RAR. O specialistă în metalurgie a recunoscut că a falsificat aproximativ 240 de teste privind calitatea oțelului folosit la constucția submarinelor americane. O știre, clar, care o sa facă valuri…

Procurorii spun că Elaine Marie Thomas, în vârstă de 67 de ani, a dat rezultate fals pozitive pentru testele de rezistență în cel puțin 240 de cazuri, între 1985 și 2017.

Autoritățile nu au dezvăluit însă ce nave au fost afectate. Nu există, pe de altă parte, niciun indiciu că vreo carenă de submarin ar fi avut probleme.

Potrivit procurorilor, Elaine Marie Thomas  a fost director de metalurgie la o turnătorie din Tacoma care furniza piese turnate din oțel, folosite de contractorii Marinei pentru a face corpuri de submarine.

Rechizitoriu

Turnătoria a fost achiziționată de producătorul Bradken în 2008, potrivit rechizitoriului. Nu existau dovezi că conducerea companiei ar fi fost la curent cu frauda până în mai 2017. La acel moment, spun procurorii, un angajat al laboratorului a aflat că cardurile de testare au fost modificate și că mai existau și alte discrepanțe în documentație.

Procurorii au spus că testele falsificate „reprezintă un procent substanțial din materialele turnate pe care Bradken le-a produs pentru Marina SUA”. În 2020, Bradken a fost de acord să plătească 10,9 milioane de dolari, ca parte a unui acord cu justiția americană.

Marina a luat măsuri pentru a asigura exploatarea în siguranță a submarinelor afectate, ceea ce a dus la o creștere a costurilor, potrivit procurorilor.

Thomas, care a pledat vinovată, a spus că în unele cazuri a falsificat testele pentru că i s-a părut „stupidă” cerința Marinei americane de a efectua teste la minus 70 de grade Celsius.

Thomas riscă până la 10 ani de închisoare și o amendă de un milion de dolari. Ea va fi condamnată în februarie, scrie BBC.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.