9 decembrie 2023, 10:09

Laureații European ”Young Artists” Award 2023 și ”Deutscher Jazzpreis” vor concerta în România

Oradea găzduiește un inedit festival de jazz cu oaspeți de marcă din străinătate. RA Jazz Festival 2023 se va desfășura între 17-19 noiembrie la Filarmonica de Stat din Oradea și Sinagoga Neologă Sion

A IV-a ediție ORA Jazz Festival 2023 se va desfășura între 17-19 noiembrie 2023 la Filarmonica de Stat din Oradea și Sinagoga Neologă Sion și reunește muzicieni din Germania, Norvegia, U.K. și Franța.

Cele șase concerte pe care le propune festivalul sunt invitații muzicale în tot atâtea universuri sonore captivante, acoperind o gamă largă de stiluri. Muzica prezentată în festival se adresează celor care doresc să se bucure de sonorități familiare, dar și să-și extindă orizonturile muzicale.

Vineri, 17 noiembrie, și sâmbătă, 18 noimebrie, evenimentele se vor desfășura în Sala de concerte „Enescu – Bartók” a Filarmonicii de Stat (Str. Moscovei nr. 5), scrie Bihoreanul.

Vineri, veți putea asculta două formații din Germania, care și-au lansat albumele la prestigioasa casă de discuri ACT Music.

Una dintre ele este Nils Kugelmann Trio – formația contrabasistului Nils Kugelmann, laureat European Young Artists‘ Award 2023. Cea de a doua formație este The Jakob Manz Project, band-ul unui tânăr saxofonist nominalizat anul acesta la Deutscher Jazzpreis.

Sâmbătă, 18 noiembrie, Tuva Halse Quintet (Norvegia) își va promova muzica de pe noul album (programat să apară în octombrie a.c.).

Seara se va încheia cu concertul unui super-trio: Bansal/ Sriram/ Shaw Iversen, alcătuit din vedetele actuale ale scenelor din Oslo și Londra. Harpreet Bansal, vioară, Shri Sriram, electric bass, și Patrick Shaw Iversen, instrumente de suflat, vor crea peisaje sonore unice, folosindu-se de resursele jazzului, improvizației, muzicii clasice indiene și muzicii electronice.

Concertele din ultima zi a festivalului vor fi găzduite de Sinagoga Neologă Sion și vor fi susținute de violoncelistul francez Vincent Courtois și de basistul londonez SHRI (Shri Sriram).

Ambii soliști au personalități muzicale remarcabile, sunt improvizatori cu temperamente puternice și estetici seducătoare.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol