14 ianuarie 2023, 7:47

Într-un liceu din SUA, moralitatea duce la situații hilare

În luna mai, liceul Bartram Trail din St. Johns, Florida, o școală publică aflată la aproximativ 30 de minute cu mașina de Jacksonville, și-a relansat anuarul, iar Riley O’Keefe era dornică să-și vadă fotografia. Tânăra de 15 ani a observat imediat că ceva nu este în regulă. Ea a râs inițial de imaginea care a fost modificată pentru a-i lungi un pic gâtul, până când a dat mai multe pagini și a observat modificări mai evidente, unele de-a dreptul ridicole. Fetelor li se acoperise „goliciunea” și mai ales orice urmă de piept.

Elevii și profesorii sunt supărați acum că imaginile a 80 de tinere au fost modificate. Superintendentul districtului școlar a declarat că imaginile nu au fost analizate suficient înainte să se decidă schimbările. Modificările au fost făcute de un profesor care este și coordonatorul anuarului.

În trecut, elevii care se considera că încalcă codul vestimentar erau excluși din anuar. Modificările digitale ale imaginilor au fost o soluție pentru a se asigura că toți elevii sunt incluși.

În martie, 31 de fete au primit atenționări privind încălcări ale codului vestimentar, după ce administratorii școlii și alți membri ai personalului au patrulat pe holuri pentru a monitoriza îmbrăcămintea elevilor; ei le cereau fetelor să ridice mâinile deasupra capului, pentru a vedea dacă hainele le expun pielea de la abdomen. La scurt timp, unii băieți au organizat o demonstrație, purtând haine care în mod normal ar fi cauzat o încălcare a codului vestimentar.

Școala oferă acum rambursări ale costurilor cu fotografiile din anuar pentru părinții care solicită acest lucru, dar școala ar trebui să recunoască și să se scuze, consideră părinții.

Foto: Anuarul liceului Bartram Trail, via WP


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol