18 ianuarie 2022, 0:24

Licitație. Discul făcut cadou de John Lennon asasinului său pornește de la 400.000 de dolari

O licitație mai puțin obișnuită zilele acestea. Discul făcut cadou de John Lennon asasinului său a fost scos la licitație. Prețul de pornire este de 400.000 de dolari.

Discul pe care John Lennon l-a semnat pentru cel care avea să îl asasineze, peste câteva ore, a fost scos la licitaţie pe site-ul Goldin Auction.

David Chapman i-a cerut lui Lennon să îi semneze o copie a „Double Fantasy”, album înregistrat cu Yoko Ono, în faţa clădirii Dakota din New York, pe 8 decembrie 1980, informează NME.

Cinci ore mai târziu, bărbatul l-a împuşcat mortal pe fostul membru al grupului The Beatles care se întorcea acasă.

Exemplarul cu autograf a fost reținut și folosit ca probă în ancheta poliţiei. Potrivit casei Goldin Auctions, însemne făcute de poliţie în învestigaţie se regăsesc pe ambele părţi ale copertei discului.

Licitaţia online va fi deschisă astăzi şi preţul de pornire este de 400.000 de dolari.

Autograful lui Lennon, cu pix albastru, se află pe imaginea lui Yoko Ono, mai precis pe gâtul ei, se arată în prezentarea licitației. Lennon a scris, de asemenea, sub autograf  “1980”, anul în care se aflau.

Coperta vinilului mai poartă câteva cifre și coduri, ele aparținând identificării item-ului în baza de date a poliției. “Det M. Struk #7247 20 DET Sqd 1330 Hrs 12/9/80”.

Pentru a arăta că se licitează un artefact autentic, coperta beneficiază de un certificat de autenticitate eliberat de Beckett Authentication.

DUPĂ 40 DE ANI, asasinul lui John Lennon a simțit nevoia să îi ceară iertare văduvei muzicianului

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.