CITIRE

Lideri politici „protagoniștii” unor p...

Lideri politici „protagoniștii” unor parodii de succes: Dragnea, Dăncilă și Iliescu

Articol realizat de Cristian Țene

Jurnaliștii de la Mediastandard.ro au realizat o trecere în revistă a celor mai cunoscute parodii politice, plus o dedicație specială pentru un candidat la alegerile prezidențiale de acum nouă ani.

Călătoria începe în anul 2009, la alegerile prezidențiale, unde era o luptă destul de strânsă. Nicolae Guță și Roxana – Prințesa Ardealului au închinat o manea în cinstea lui Traian Băsescu, arătânu-și susținerea pentru candidatul PDL prin versurile „Pe Băsescu l-om vota cu toată familia”, cântă Roxana. „Și-l vom pune președinte că Băsescu nu ne minte/ Ascultați-mă pe mine numa’ așa vom trăi bine”, continuă Guță.

„Să vezi bărbate, să vezi pe Băsescu am să-l votez/ Nu ies eu din vorba ta că tu știi politica”, spune Prințesa Ardealului, după ce ”soțul” o atenționează să pună ștampila pe actualul senator.

Continuăm cu o manea dedicată politicienilor corupți, în urma scandalului cu ordonanța de urgență privind modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, fiind dedicată de artista Ada Milea și trupa sa.  Clipul devenind viral într-un timp foarte scurt pe Facebook.

Nu avem cum să nu menționăm și cântecele satirice compuse de Găinuşă compuse pentru emisiunea „Cîrcotaşii”, și interpretate de Denisa Damian. Aceștia au două parodii cunoscute, prima înfățișând-o pe Viorica Dăncilă în vizita sa la Vatican, cu greșelile pe care le-a făcut aceasta. Cea de-a doua, o parodie despre șeful Partidului Social Democrat, după ce scandalul Teldrum, Liviu Dragnea și autoritatea sa din județul Teleorman.

Încheiem seria de parodii memorabile cu reinterpretarea a melodiei ”Amintirile” de la 3 Sud Est, prezentată într-un spectacol din anul 2000 la Teatrul Bulandra, în care este satirizat Ion Iliescu.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.