19 mai 2024, 23:32

Litoralul românesc a câştigat încă 23 de hectare de plajă în acest an la Eforie şi Agigea

Litoralul românesc a câştigat încă 23 de hectare de plajă în acest an la Eforie şi Agigea, în urma lucrărilor efectuate în cadrul proiectului de reducere a eroziunii costiere şi extinderea plajelor din sud. Extinderea plajelor nu aduce doar beneficii de mediu, ci reprezintă un mare avantaj şi pentru activitatea economică şi turistică a judeţului Constanţa.

În acest sens, se vor căuta soluţii legale pentru ca operatorii economici să poată închiria sectoare de plajă nu pentru doi ani, ca în prezent, ci pentru cel puţin 10 ani, a spus ministrul mediului, Mircea Fechet, după ce a discutat cu organizaţiile patronale de pe litoralul românesc, lucru care ar putea duce la o stabilitate şi predictibilitate în desfăşurarea activităţii, dar şi la scăderea preţurilor serviciilor oferite turiştilor.

În acest moment, urgenţa este licitarea celor 70 de sectoare de plajă ale căror contracte de închiriere au expirat deja în noiembrie anul trecut. Alte 129 de contracte vor expira în toamna acestui an.

Nicolae Bucovală, preşedintele Organizaţiei Patronale Mamaia Constanţa: ”O mare parte din colegi de expiră contracte la anul acesta, urmând ca la primăvară să intrăm din nou în licitaţii cu el. Cert este că se face tot pe doi ani, urmând ca în baza unor acte normative care se vor elabora să trecem la o licitaţie serioasă pe 10-15 ani. Singura chestiune pe care am ridicat-o acum, să se mişte mai repede şi cu aceste licitaţii, pentru că noi în două luni primim turişti, cel puţin în zona Mamaia. Ştiţi foarte bine, de 1 Mai.”

Lucrările de nisipare de la Eforie şi Agigea au mărit suprafeţele de plajă ale litoralului românesc la începutul acestui an.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet: ”Fiecare plajă nou înfiinţată poate să devină o destinaţie turistică. Acesta este şi scopul pentru care cheltuim toţi aceşti bani. La Agigea am recepţionat parţial 13.000 mp de plajă, am vizitat şantierul care merge foarte bine şi bineînţeles că şi Agigea ar putea, cred eu, să devină o destinaţie bună pentru litoralul românesc.”

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol