5 decembrie 2021, 16:25

Live streaming din cimitir, la Udine, în contextul pandemiei de SARS-CoV-2

Pandemia de coronavirus a adus în viețile noastre nu doar boală și suferință, ci și nenumărate restricții și situații-limită, care ne-au dat peste cap la modul propriu. Coronavirusul a adus cu el și imposibila despărțire de cei dragi. Mulți, foarte mulți dintre cei plecați dintre noi din cauza pandemiei și-au petrecut ultimele clipe de chin în spital, departe de apropiați.

Mai mult, familiile acestora nu au avut posibilitatea să își ia rămas bun conform obiceiului, la cimitire, la înmormântări. Au venit restricțiile, participarea la ceremoniile funerare a fost restrânsă la maximum.

Live streaming din cimitir

Ei bine, un sistem care va transmite în direct ceremoniile funerare a fost instalat în cimitirul urban San Vito din Udine, Italia, inclusiv pentru a face față restricțiilor anti-COVID-19, scrie ottopagine.it.

Sistemul de live streaming a fost instalat cu ocazia lucrărilor de modernizare a cimitirului, care a implicat crearea unui sistem antifurt, a altuia de detectare a fumului și incendiului și a unui sistem de sonorizare în biserica San Giovanni Battista.

Modernizare

„Prin aceste intervenții” – a declarat viceprimarul Loris Michelini – ”ne-am dorit să modernizăm cimitirul orașului, făcându-l mai sigur și mai modern. Adevărata noutate constă însă în instalarea sistemului de transmisie live streaming, prin care am vrut să oferim posibilitatea de a participa la ceremoniile religioase chiar și persoanelor care, din diverse motive, nu o pot face personal. O modalitate eficientă de a gestiona restricţiile anti-Covid, dar și de a veni în ajutorul persoanelor care se deplasează cu greutate, celor în vârstă, sau internate în spital și rezidenților din alte regiuni, sau din alte state”.

În acest scop, a precizat municipalitatea, au fost create registre și documente pentru administrație și pentru Curia din Udine, care autorizează difuzarea imaginilor în regim live streaming, documente care urmează să fie semnate înainte de fiecare ceremonie.

Sursa foto: La Stampa


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.