26 septembrie 2021, 0:44

Lovitură de teatru. Miliardarul Richard Branson zboară în spațiu înaintea lui Bezos. Lui Bezos îi va rămâne recordul pentru “cea mai în vârstă persoană care zboară în spațiu“

Bezos și Blue Origin și-au făcut multă reclamă pe seama zborului în spațiu, inclusiv cu acea licitație pentru primul turist spațial. Deși totdeauna s-a spus că undeva în umbră așteaptă, discret, miliardarul Richard Branson, cu propriul său zbor.

Ei bine, se pare că de ce i-a fost frică (lui Bezos) nu a scăpat. Mai știe cineva numele celui de-al doilea cosmonaut care a pus piciorul pe Lună? EXACT!

​Miliardarul britanic Richard Branson intenţionează să zboare în spaţiu la bordul navei companiei Virgin Galactic, pe care a fondat-o, la 11 iulie.

Dacă acest calendar va fi respectat, el l-ar depăşi pe fondatorul Amazon, Jeff Bezos, care a anunţat că va zbura în spaţiu pe 20 iulie, la bordul unei rachete a propriei companii, Blue Origin.

„Fereastra pentru următorul zbor test al SpaceShipTwo Unity (navă spaţială) se deschide pe 11 iulie, sub rezerva condiţiilor meteorologice şi a verificărilor tehnice”, a precizat Virgin Galactic într-un comunicat.

Richard Branson ”va evalua experienţa astronautului privat şi va urma aceleaşi antrenamente, pregătire şi zbor ca şi viitorii astronauţi de la Virgin Galactic. Compania îşi va folosi observaţiile privind antrenamentul şi experienţa de zbor pentru a îmbunătăţi călătoria pentru toţi viitorii clienţi astronauţi”, a explicat sursa citată.

Cea mai în vârstă  persoană care zboară în spațiu

Bezos va trebui, probabil, să se mulțumească să doboare un alt record, cel pentru “Cea mai în vârstă  persoană care zboară în spațiu”. Care, de fapt nici măcar nu îi va aparține personal.

​Wally Funk, în vârstă de 82 de ani, îl va însoți pe Jeff Bezos în spațiu la bordul unui zbor al companiei sale Blue Origin, pe 20 iulie, devenind cea mai în vârstă persoană care călătorește în spațiu.

Mary Wallace „Wally” Funk (născută la 1 februarie 1939) este o fostă aviatoare americancă și prima femeie investigator de siguranță aeriană pentru Consiliul Național de Siguranță în Transporturi, prima femeie instructor de zbor civil la Fort Sill, Oklahoma și prima femeie inspectoare a Agenției Federale de Aviație, scrie Hotnews.

Va fi al patrulea pasager pe primul zbor cu echipaj al companiei de turism spațial, alături de miliardar, fratele sau Mark Bezos, și câștigătorul unei licitații al cărui nume nu a fost încă dezvăluit.

Interesant este că dna Funk părea în ultima vreme mai apropiată de trustul lui Branson, Virgin, cu care era în discuții la un moment dat…pentru exact același zbor.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.