19 aprilie 2024, 22:32

Lucrezi de acasă? Șapte ponturi pentru a te feri de atacurile cibernetice

Mulți  lucrează de acasă în aceste zile, iar acest lucru este o adevărată oportunitate pentru hackeri sau spioni industriali.

Iată de ce băieții de la ESET (cei cu antivirușii, evident) au întocmit o listă în cinci puncte. Șapte aspecte de care trebuie să ții cont.

Șapte ponturi pentru a te feri de atacurile cibernetice

  1. Fără improvizații. Dacă aveți neclarități, apelați la “băiatul de la IT” care cu siguranță vă va da cele mai bune sfaturi, în funcție de specificitatea muncii dvs.
  2. Alegeți un router mai bun. Da, acest lucru costă, însă îți oferă o protecție mult mai bună. „Nu trebuie să fii expert pentru a opera cu unele dintre aceste funcţii de securitate mai speciale, însă routerele business sunt, de obicei, mai sigure şi au un suport bun pentru a-ţi indica cum să-l setezi. De asemenea, este important să verificaţi dacă firmware-ul este actualizat la zi atunci când instalaţi routerul şi verificaţi periodic – să zicem, o dată pe lună – dacă există actualizări de produs”, este de părere  Cameron Camp, cercetător de securitate la ESET.
  3. Utilizați soluții software de securitate care includ mai multe straturi de protecţie. De asemenea mențineți sistemul de operare și aplicaţiile actualizate la zi. Aţi putea, de asemenea, să setaţi intervale scurte de timeout, astfel încât dispozitivul să se blocheze automat atunci când nu este utilizat pentru o perioadă.
  4. Nu uitați să vă securizați propriul dispozitiv cu parole puternice. Ele ar trebui să fie unice (să nu aveți mai multe conturi cu aceleași parole). Să nu fie predictibile. Și să fie folosite chiar de dvs. Despre parole am mai vorbit și AICI.
  5. Procedați astfel încât membrii familiei, în special copii, să nu intre de pe dispozitivul dvs. Este lesne de înțeles de ce.
  6. Renunțați la prietenii virtuali. Alexa și Siri nu fac decât să vă încurce în această perioadă. Nu îi folosiți concomitent cu aplicațiile dvs, sau, mai bine, îi suspendați de tot.
  7. Nu dați click pe mailuri de la necunoscuți. Filtrul pe care îl aveați la job posibil să nu mai fie bun. Acasă sunteți mult mai expus. Astfel, toate mesajele primite prin poşta electronică trebuie studiate, mai ales dacă este vorba despre e-mailurile nesolicitate.

Experţii în securitate cibernetică recomandă, totodată, vizionarea de podcasturi sau videoclipuri despre securitate, dar şi cursuri gratuite, care pot oferi o bază solidă în orice aspect imaginabil al securităţii.

Foto Charles Deluvio/ Unsplash

Mediastandard: Google și ceilalți giganți, haideți cu algoritmul! UE va obliga marile companii să fie mai transparente


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol