2 martie 2024, 16:20

Lumea vs pasagerii care sosesc din China pe calea aerului. COVID-19 lovește din nou

Din ce în ce mai multe state impun pasagerilor care sosesc pe calea aerului din China prezentarea unor teste negative pentru COVID-19, din cauza noului val de îmbolnăviri care lovește țara asiatică. Alții plusează: Marocul a anunțat chiar că va interzice intrarea pe teritoriul său a călătorilor din China începând cu 3 ianuarie „pentru a evita un nou val de contaminări” cu coronavirus.

În China, restricţiile riguroase asociate COVID-19 au fost ridicate abia în decembrie, când guvernul a făcut o trecere bruscă de la potica sa „zero-COVID”, o schimbare care a dus la creşterea numărului de cazuri de infectare.

În contextul în care Beijingul a pus capăt brusc politicii draconiene „zero Covid”, ducând la o explozie de contaminări în ţară, Franţa, Italia, Spania şi Regatul Unit, la unison cu Statele Unite sau chiar Coreea de Sud, au decis săptămâna aceasta să impună un test COVID-19 călătorilor care vin din China. La fel India, Japonia, Taiwan, Australia și altele.

În timp ce numărul oficial al deceselor din China nu pare să crească, compania britanică specializată Airfinity a estimat săptămâna trecută că aproximativ 9.000 de persoane din ţară mor probabil în fiecare zi
din cauza COVID-19.

„Nu pot să cred că anul acesta nu pot găsi nici măcar un singur prieten sănătos care să poată să iasă cu mine”, a scris un utilizator de reţele sociale din provincia estică Shandong.

Statele membre ale Uniunii Europene urmează să discute miercuri despre un răspuns comun de adoptat cu privire la călătorii care vin din China, unde epidemia de COVID-19 pare să fi scăpat de sub control, a anunţat sâmbătă Suedia care preia de la 1 ianuarie preşedinţia semestrială a UE.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol