CITIRE

Luna va avea prima sa rețea de telefonie mobilă 4G...

Luna va avea prima sa rețea de telefonie mobilă 4G

Planul face parte dintr-un proiect de finanțare a primei misiuni lunare private.

În urma parteneriatului cu producătorul de echipamente de rețea Nokia și producătorul de automobile Audi, Vodafone Germania a declarat că împreună cu aceștia va sprijini realizarea unei rețele de telefonie specială care să  faciliteze streaming-ul în high-definition între Lună și Pământ.

Companiile colaborează cu compania PTScientists, care are sediul în Berlin. Greutatea echipamentului va fi una extrem de mică, aproape cât o pungă cu zahăr, iar acesta va fi propulsat până pe orbita lunară cu ajutorul unei rachete Space X Falcon 9.

sursa: reuters.com

„Acest proiect implică o abordare radical inovatoare a dezvoltării infrastructurii de rețele mobile”, a declarat directorul executiv al Vodafone Germania, Hannes Ametsreiter, potrivit reuters.com.

Lansarea echipamentului este programată pentru anul 2019, atunci când se vor împlini 50 de ani de la primul pas făcut de om pe Lună. Motivarea din spatele deciziei de a lansa o rețea 4G, în detrimentul uneia 5G, se datorează faptului că rețeaua mobilă de ultimă generație se află încă în testare și nu ar putea îndeplini criteriile de fiabilitate cerute de o astfel de misiune.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.