3 iunie 2020, 15:35

Machiajul perfect de sărbători şi tendințele anului 2018. Interviu cu make-up artista Alexandra Flămînzeanu

Orice femeie visează la un make-up perfect, mai ales în zilele de sărbătoare. Pe această cale, am decis să aflăm câteva sfaturi importante din partea unui specialist în acest domeniu plin de culoare. Așadar, make-up artistul Alexandra Flămînzeanu a venit în ajutorul nostru și ne-a povestit cu multă pasiune tot ce reprezintă lumea machiajului de sărbători și noile tendințe ale anului 2018.

sursa: facebook.com

Cea mai mare plăcere este să împărtășesc tot ceea ce am acumulat.

De cât timp activezi în acest domeniu?

Sunt aproximativ 8 ani, în urmă cu 10 ani am avut primul contact cu clientul, a fost extraordinar de frumos, iar de atunci nu am mai renunțat la acest vis, am investit în el, am evoluat progresiv şi nu vreau să mă opresc aici. Iubesc culorile şi oamenii frumoşi, şi aici nu mă refer doar la exterior.

Ce produse folosești pentru make-up? Care dintre ele le-ai recomanda mai departe?

Aici este o discuție interminabilă, pentru că există foarte multe tipuri de piele, precum şi foarte multe tipuri de femei. De regulă nu recomand produsele profesionale pentru folosire zilnică, pentru că acestea au anumite compoziții care le fac mai rezistente şi care aplicate excesiv, ne agresează pielea. Îngrijirea este mult mai importantă decât machiajul, o piele luminoasă şi hidratată este cel mai frumos machiaj. Dar aici sunt mai multe de discutat, hidratarea, nutriția şi odihna sunt esențiale, pe lângă acele cazuri excepționale de genetică perfectă.

Revenind la produsele pe care le folosesc pentru clienții mei, sunt produse profesionale, care mi-au demonstrat în primul rând mie (principalul cobai) că merită. Brandurile sunt diversificate, nu am unul favorit, aleg ce-mi place şi încerc să anticipez dorința clientului. Pentru folosire zilnică vă recomand să investiți într-o cremă bună, potrivită tipului de ten pe care-l aveți, iar următoarele produse aplicate să fie dintr-o gamă dermatocosmetică sau minerală. Îmbătrânirea este un proces ireversibil, însă putem să nu-l accelerăm dacă avem grijă de alegerile zilnice care ne devin obiceiuri. Dacă vom aplica un fond de ten cu baza siliconică în fiecare zi sau baza pentru minimizarea porilor, în câțiva ani tenul nostru ne va trimite și notă de plată.

Având în vedere că vin sărbătorile, ce fel de make-up trebuie să aplicăm?

Pentru perioada sărbătorilor trebuie să nu ne lipsească rujul roșu, este un must have pentru seara de Crăciun. De regulă petrecem cu cei dragi aceste sărbători, însă locația ne dictează și tipul de machiaj și outfitul. Pentru o petrecere de Crăciun în familie putem să purtăm un machiaj natural, cu accent pe linia genelor – se poartă genele dese , dar cu aspect natural – care conturează forma ochiului și neapărat un ruj aprins, de regulă roşu, pentru că este culoarea acestei binecuvântate sărbători.

Pentru seara de revelion recomand accentul pe ochi sub forma unui smokey, cu diverse accente de glitter sau pigmenți. Se poartă nuanțele de violet, care pun în valoare orice culoare de iris, trebuie doar să alegi temperatura acestei culori în funcție de subtonul pielii. Din puntul meu de vedere, machiajul pentru seara dintre ani este cel mai permisiv, nu există reguli fixe, este vorba doar de încrederea de a purta ce ți se potrivește.

Care sunt tendințele în Make-up 2018?

Am anticipat puțin întrebarea și am menționat puțin mai sus de culoarea anului 2018, ultra violet. Anual sistemul Pantone alege o culoare care va influența absolut orice creație, deci și machiajul. Vom vedea multe colecții de farduri de pleoape în nuanțe de violet, dar asta nu poate decât să ne bucure, pentru că este o nuanță foarte iubită, mai ales de către mirese. Se vor purta în continuare sprâncenele cu aspect natural, tenul luminos și buzele hidratate. Rujul mat a fost detronat de gloss-uri în nuanțe naturale și rujuri cu textura cremoasă. Tendințele variază foarte mult în funcție de anotimp, pentru că și noi trebuie să facem parte din peisajul creat de natură. Iarna avem tenul deschis și buzele în nuanțe închise, primăvara avem culori pastelate, vara iubim nuanțele de auriu solar, iar toamna nuanțele calde și pigmentate.

Organizați și cursuri de make-up pentru începători/avansați?

În cadrul Academiei de Make-up a dragei mele prietene Georgiana Codincă, susținem atât cursuri de începători, cât și seminarii pentru avansați. Ne bucurăm să vedem foști cursanți sau colegi de breaslă care ne calcă pragul pentru a învăța mai mult, pentru a împărtășii informații și păreri.

Cum s-a format Academia de Make-up Georgiana Codincă?

Academia a fost un proiect foarte drag și mult dorit al Georgianei, în care eu m-am intergrat încă de la început. Ne-am dorit să facem acest lucru după sufletul nostru, care să ne împlinească atât profesional, cât și sufletește. De un an de zile lucrăm cu drag și spor, iubim ceea ce facem și dorim să realizăm proiecte frumoase și în țară. Le mulțumesc tuturor celor care ne-au ales, în special fetelor care m-au urmat, pentru că le-am inspirat. Pentru mine să inspir este cel mai plăcut sentiment.

Ce planuri aveți în ceea ce privește activitatea dumneavoastră?

Ce ne-a unit în acest proiect a fost dorința de a evolua, de a urca în fiecare o zi o treaptă și de a crește frumos. Proiecte avem ceva, timpul este cam limitat, dar cu mai multă organizare ne vom ocupa de toate. Ne-ar plăcea să realizăm un turneu în țară, pentru că am avut multe cursante care au străbătut țara special să vină la noi, lucru care ne umple inima. Pe de altă parte încerc o colaborare cu un brand de cosmetice, pentru a crea palete care mă reprezintă. Planuri sunt, dar nu-mi place să vorbesc despre ele, eu să le fac, și apoi să povestim despre ele.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.