CITIRE

Mădălina Condrea, românca ce a ajuns deasupra nori...

Mădălina Condrea, românca ce a ajuns deasupra norilor

Cu siguranță mulți dintre cei care fac sport, găsesc activitățile în natură și drumețiile prin zonele montane ca pe o oază de liniște și un mod de a încărca bateriile. Dar câți dintre aceștia riscă și merg un pas înainte către activități puțin mai riscante, dar totuși plăcute? Ei bine, nu foarte mulți.

Cu toate acestea, sunt câteva persoane care ies din zona de confort și încearcă să evadeze din monotonia unei alergări în parc. Una dintre acestea este Mădălina Condrea, românca ce a ajuns mai aproape de nori, escaladând unul dintre cele mai înalte vârfuri din lume. Este vorba despre vârful Manaslu din masivul Gurkha, Munții Himalaya, care are o înălțime de 8163 metri, fiind cel de-al optulea mai înalt vârf al lumii. Acum suntem mândri să spunem că Mădălina este prima româncă ce a ajuns acolo.

Mădălina Condrea este născută în Arad și a urmat Liceul Teoretic Adam Müller Guttenbrunn din oraș, iar de zece ani locuiește în Zurich, Elveția, unde a urmat Facultatea de Arheologie, relatează Aradon.ro.

Cu multă ambiție și cu multă putere psihică poți trece peste greutățile pe care un astfel de drum ți le poate da, afirmă românca, aceasta fiind de câțiva ani pasionată de alpinism.

În urmă cu nouă ani, când făceam o călătorie în jurul lumii, am ajuns în Nepal. Am urcat atunci pe Imja Tse, un vârf de 6200 de metri. Atunci l-am cunoscut și pe șerpașul cu care am urcat, Mingma Dukpa și, înțelegându-ne foarte bine și împrietenindu-ne, i-am sus că vreau să urc și pe un optmiar. Singura condiție a fost ca el să fie șerpaș și când urc pe Manaslu„, este citată Mădălina Condrea de sursa menționată.

Pe 25 septembrie 2017, la ora 7:30 AM, ora locală din Nepal și 4:15 AM ora României, Mădălina și-a văzut visul cu ochii, a cucerit cei 8162 metri. La puțin timp după ea, a ajuns și Aparna Kumar, prima femeie din India care a ajuns pe acest vârf. Drumul pe care acestea l-au făcut este împreună cu alți nouă curajoși, din mai multe țări, ceilalți ajungând la două zile distanță după româncă.

Aventura prin lumea exotică nu se oprește aici pentru Mădălina Condrea, aceasta urmând să viziteze mai multe țări și poate să încerce din nou lucruri, ce pentru noi restul par extreme, dar pentru ea înseamnă împlinire spirituală.

Am mai fost în India înainte de a veni în Nepal, iar acum vom merge în nordul Indiei. După mergem înspre Filipine, Malaezia, Papua Noua Guinee, Australia, Noua Zeelandă și Antarctica. Abia în august, anul viitor, ne vom întoarce în Elveția„, a declarat românca.

[Sursă imagine: radiotimisoara.ro]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.