19 aprilie 2024, 11:48

Magneziul și beneficiile lui pentru sănătate

Sănătatea ta este esențială! Cum le oferi celor dragi timpul și atenția ta, în aceeași măsură, trebuie să ai grijă de organismul tău și să-i oferi cele mai bune ajutoare în menținerea unei sănătăți de fier.

Stresul, un stil de viață alert sau o alimentație dezechilibrată, toți acești inamici îți pot epuiza resursele, dar nu și când ai la îndemână ajutoarele care îți redau energia.

Pe lista aliaților, magneziul este un ajutor de bază în menținerea sănătății organismului și în redobândirea stării de bine, iar beneficiile acestui mineral sunt neprețuite.

Beneficii și câteva explicații

Magneziul este un mineral implicat în sute de procese biochimice ce au în vedere menținerea sistemului nervos în parametri optimi, producerea de energie, formarea proteinelor, producerea și replicarea ADN-ului și sănătatea mușchilor, iar studiile efectuate pun accentul pe suportul magneziului în combaterea depresiei și anxietății, în menținerea oaselor puternice, scăderea tensiunii arteriale și ameliorarea durerilor de cap sau durerilor menstruale.

Un adult are nevoie de cca. 310-420 mg de magneziu în funcție de sex și vârstă, dar mai bine de jumătate din populația Europei se confruntă cu un deficit.

Din cauza factorilor disruptivi care determină un stil de viață dezechilibrat, doza optimă de magneziu poate fi greu de obținut prin alimentație, dar din fericire, beneficiile magneziului pot fi dobândite prin suplimentele de magneziu de la Magnerot.ro combinate cu o rutină sănătoasă.

Magneziul și beneficiile lui pentru sănătate

  • Magneziul poate avea un rol extrem de benefic în combaterea depresiei, în ameliorarea stărilor de anxietate și în lupta cu stresul. Conform studiilor efectuate pe suplimentele de magneziu, s-a constatat că acest mineral poate ameliora episoadele depresive, îmbunătățind semnificativ răspunsurile în fața episoadelor puternice.
  •  Magneziul poate preveni osteoporoza. Prezintă o importanță majoră pentru sistemul osos și are un rol esențial în menținerea oaselor sănătoase. Magneziul este implicat în formarea oaselor, facilitând absorbția de calciu. Astfel un deficit de magneziu poate determina o absorbție deficitară de calciu care poate ridica numeroase probleme în viitor.
  • Magneziul prezintă beneficii semnificative și în îmbunătățirea digestiei și reglarea tranzitului intestinal. Prezintă un rol semnificativ pentru buna funcționare a sistemului digestiv prin acțiunea directă pe care o are asupra muschilor prezenți în aparatul digestiv.
  • Magneziul este un ajutor de baza în combaterea oboselii cronice. Fiind implicat în producerea energiei, un aport optim are rezultate dovedite în ameliorarea stărilor de extenuare și în tratarea oboselii cronice pe termen lung.
  • O doză optimă de magneziu poate regla și tulburările de somn. Acest mineral are un rol major în echilibrarea sistemul nervos, interacționează cu neurotransmițătorul GABA și încurajează stabilirea unui somn calitativ pe termen lung.
  • Studiile centrate pe rolul magneziului scot la suprafață și rolul acestuia în reducerea presiunii arteriale. Astfel, pe termen lung, magneziul poate avea un rol fundamental în prevenția afecțiunilor cardiace.
  • Magneziul prezintă beneficii considerabile și în lupta cu durerile de cap, migrenele și durerile menstruale. Unele studii axate pe migrene corelează apariția acestora cu deficitul de magneziu. Conform datelor, suplimentele de magneziu pot trata și preveni apariția migrenelor. Studiile centrate pe suplimentele cu magneziu scot la suprafață și capacitatea acestui mineral de a ameliora durerile asociate cu sindromul premenstrual.

Dacă vrei să adopți o rutină sănătoasă și să te bucuri de beneficiile magneziului, o dietă echilibrată însoțită de mișcare te va ajuta profiți din plin de puterea acestui mineral. Chiar dacă ritmul de viață este alert, pentru cele mai bune rezultate este nevoie de o alimentație echilibrată, iar specialiștii semnalează nevoia de a introduce în alimentația zilnică alimente bogate în magneziu.

Alimente cu un conținut ridicat de magneziu:

Nucile și semințele: migdalele, caju, nucile braziliene, nucile pecan, semințele de floarea soarelui, semințele de in

Spanacul

Legumele verzi

Lintea

Fasolea

Năutul

Peștele cu un conținut ridicat de acizi grași omega 3

Avocado

Tofu

Bananele

Magneziul prezintă beneficii neprețuite asupra sănătății și stării de bine pe termen lung, totuși, pentru a te bucura de rezultate optime, pe lângă suplimentele cu magneziu este nevoie și de adoptarea unui stil de viață sănătos prin introducerea exercițiilor fizice, dar și de respectarea unei diete echilibrate.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol