1 decembrie 2021, 9:14

Mai multă cafea, risc mai mic de depresie

O băutură fără de care unii „nu putem trăi” (desigur că putem, dar ne-am învățat cu ea) – anume cafeaua – i-ar putea ajuta pe cei care suferă de depresie, arată un articol publicat de ncausa.org.
„Într-o serie de meta-analize care includ mai mult de 300.000 de participanți – dintre care 8.000 manifestau depresie – cercetătorii au descoperit că persoanele care au băut mai multă cafea au avut un risc scăzut de depresie în comparație cu cei care au băut mai puțin sau deloc. Beneficiul maxim a apărut la cei care au băut aproximativ 400 ml pe zi”, se arată în articol.
Într-un studiu coreean care a implicat aproape 10.000 de adulți, inclus și el în analize, cercetătorii au descoperit că cei care beau mai mult de 2 căni pe zi au prezentat o incidență cu 32% mai mică a depresiei auto-raportate comparativ cu cei care nu au consumat cafea.
Deși sunt necesare cercetări suplimentare pentru a determina relația exactă dintre sănătatea mintală și cei peste 1.000 de compuși naturali din cafea, studiul identifică căile potențiale cheie ale impactului cafelei asupra sănătății mintale, inclusiv:
cafeaua reduce oxidarea
cafeaua luptă împotriva inflamării
cafeina blochează substanțele chimice depresive din creier
impactul cafelei asupra sănătății intestinale favorizează sănătatea mentală
Cercetătorii spanioli au examinat relația dintre consumul de cafea și riscul de depresie la 14.413 absolvenți universitari, pe care îi urmăreau pentru respectarea dietei mediteraneene.
Ei au descoperit că aceia care au băut cel puțin 4 căni de cafea pe zi aveau un risc semnificativ mai mic de depresie comparativ cu cei care au băut mai puțin de 1 cană pe zi, se mai arată în articolul citat.Președintele U.S. National Coffee Association (NCA) Bill Murray, a declarat că, odată cu sporirea considerabilă a stresului pentru mulți, în contextul COVID-19, aceste noi studii despre binefacerile cafelei pentru sănătatea mentală este o veste bună. Dovezile la toate nivelurile arată că băutorii de cafea trăiesc mai mult, sunt mai sănătoși și mai fericiți”.

”Atlastul cafelei americane” realizat de NCA (raportul național despre tendințele cifrelor referitoare la cafea) publicat în martie 2020 a demonstrat că băutura preferată a americanilor este cafeaua, 7 din 10 bând cafea cel puțin o dată pe săptămână și un consum în creștere cu 5% în cursul ultimilor cinci ani.

Cercetări independente anterioare, realizate de cercetători de la National National Institutes of Health din Statele Unite au arătat că băutorii de cafea trăiesc mai mult, cea mai mare creștere a speranței de viață fiind asociată cu consumul de 6-7 cești de cafea pe zi.

Precum era firesc, ni se atrage atenția că orice exagerare nu e bună, așa că beți (cafea și orice altceva) cu moderație.
Sursa foto: Andi Risam Triangga (pexels.com)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.