21 iunie 2024, 8:11

Mai multe ore de joacă la grădiniță pentru copii! Ce modificări importante s-au făcut în curriculumul pentru educația timpurie

Ministerul Educației a făcut schimbări în programa pentru grădiniță, cu trei săptămâni înainte de începerea acesteia.

Astfel, activitățile dedicate învățării scad la jumătate în orarul copiilor, care vor avea parte de mai multe ore de joacă și dezvoltare personală.

Pentru prima oară, curriculumul pentru educația timpurie conține și programul copiilor de creșă (0-3 ani).

Viorica Preda, inspector general în Direcția Generală Educație Timpurie a Ministerului Educației, a explicat că noul curriculum micșorează numărul de ore prevăzut pentru activitățile experiențiale și crește timpul alocat pentru jocurile liber-alese pentru că până acum „puneam prea mult accent pe pregătirea academică și pierdeam din atenție problemele de dezvoltare socio-emoțională”, transmite edupedu.ro

În Ordinul publicat în Monitorul Oficial se mai arată și opționalul care intră în norma cadrului didactic, iar acesta se poate face maximum unul pe săptămână.

Modificări se fac și la intervalul de vârstă 3,1 – 5 ani, unde activitățile experențiale scad la jumătate dar câștigă 2,5 ore pe săptămână în plus la Jocurile și activitățile liber-alese și Activitățile pentru dezvoltare personală.

Citiți aici toate detaliile.

 

sursa foto: realitateadebacau.net


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol