21 septembrie 2023, 15:40

Mama bebelușului-miracol, care a supravieţuit cutremurului din Turcia, trăiește! S-au reunit după 54 de zile, la spital

O reuniune cu totul specială a avut loc într-un spital din Turcia: între o mamă și bebelușul său. Și asta a fost posibil doar după ce un test ADN a confirmat că este vorba despre fiica ei, la aproape două luni după ce un cutremur puternic a devastat regiunea, a anunțat Ministerul Turciei pentru Familie.

Copila în vârstă de trei luni și jumătate, pe nume Vetin, a fost scoasă dintre dărâmăturile unei clădiri din provincia Hatay la mai bine de cinci zile după cutremurul din 6 februarie, fără probleme de sănătate, se arată într-o declarație a ministerului, citată de Reuters.

Ministra a predat-o mamei sale, Yasemin Begdaș, la un spital din orașul Adana, la 54 de zile după dezastru.

„Reunirea unei mame și a copilului ei este una dintre cele mai prețioase sarcini din lume”, a declarat ministra Familiei și Serviciilor Sociale, Derya Yanik.

După ce inițial fusese îngrijită la un spital din Adana, fetița fusese luată cu avionul pentru a fi îngrijită de autoritățile din Ankara. Un test ADN a dezvăluit că Yasemin era mama ei, iar copila a fost transportată cu avionul înapoi la Adana, unde a avut loc reîntâlnirea la spitalul care o trata.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol