8 decembrie 2023, 23:00

Mamografie în cinci secunde? Germanii de la Siemens pare că au făcut acest lucru posibil

Germanii de la Siemens par a fi făcut posibil imposibilul. Cum, o mamografie efectuată în cinci secunde? Iată că Siemens Healthineers a introdus un sistem de mamografie apreciat pentru capacitatea sa de a finaliza o scanare 3D a cancerului de sân în aproximativ cinci secunde.

Mammomat B.brilliant se distinge printr-o tehnologie brevetată care combină un nou tub cu raze X cu unghi larg și un detector cu software-ul de reconstrucție a imaginii alimentat de inteligența artificială. De remarcat că acest sistem reprezintă primul de acest gen, potrivit celor de la Siemens Healthineers.
„Sistemele noastre trebuie să ofere răspunsuri semnificative în cel mai scurt timp posibil. Acest lucru este deosebit de important în mamografie, când incertitudinea stresantă pentru pacienți trebuie redusă la minimum. Doar Mammomat B.brilliant oferă această combinație unică de viteză, rezoluție și unghi larg”, a explicat Verena Schön, de la Siemens Healthineers, potrivit healthimaging.com.
Potrivit Siemens Healthineers, caracteristica cheie a Mammomat B.brilliant este capacitatea sa de tomosinteză cu unghi larg, în care tubul cu raze X se mișcă în jurul sânului la un unghi de 50°, oferind unul dintre cele mai largi unghiuri disponibile pe piață, facilitând identificarea precisă a anomaliilor și microcalcificărilor în țesutul mamar.
Siemens Healthineers a integrat, de asemenea, în Mammomat B.brilliant tehnologia punctului focal mobil, utilizată anterior în scanarea CT. Prin aceasta, speră să contracareze neclaritatea care poate apărea pe măsură ce tubul cu raze X se rotește rapid pentru a captura imagini tridimensionale ale sânilor.
Aparatul este deja în funcțiune într-o clinică din Belgia. Deși a fost deja pus în funcțiune într-un spital belgian, este de remarcat faptul că sistemul nu a primit încă autorizație pentru utilizare în Statele Unite.

Sursa foto: Siemens Healthineers


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol