29 noiembrie 2021, 11:01

Mănușile sunt un ajutor sau un pericol?

Cu singuranță te-ai întrebat de multe ori dacă mănușile te protejează de o posibilă contaminare. Ei bine răspunsul este da, însă trebuie să știm că există posibilitatea să fie și invers dacă mânușa este contaminată și tu îți pui mâna pe față. Trebuie să știm că atunci când părăsești zonele contaminate este indicat să-ți scoți mănușile, să le arunci și apoi să te speli bine pe mâni.

Ține cont că este important și unde arunci mânușile deoarece poți contamina zona respectivă. Mai jos lăsăm un video cu modul corect de a îți da jos mănușile.

Se spune că există posibilitatea să te contaminezi și prin intermediul hainelor, așa că ar fi bine ca atunci când ajungi acasă, după ce te speli bine pe mâini, să te dezbraci și să lași hainele de stradă direct pe balcon sau într-un loc prestabilit fără să te plimbi cu ele prin casă, conform celor de la life.ro.

La fel este important să ținem cont de faptul că te poți contamina și de pe talpa pantofului. Nu merge cu pantofii de afară prin casă! Altfel spus, este necesar ca atunci când ajungi în casă să te descalți și să-ți așezi pantofi într-un loc pe care-l consideri sigur. Indicat este și ca la intrarea în casă să existe un preș îmbibat în clor sau substanțe dezinfectante.

Sursă foto cover: latodis-med.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.