3 martie 2024, 10:29

Marea Britanie a aprobat un medicament pentru gestionarea greutății corporale

Autorităţile de reglementare din Statele Unite şi Regatul Unit au dat miercuri, 8 noiembrie, undă verde tratamentului pentru gestionarea greutăţii al companiei Eli Lilly, denumit Zepbound. Medicamentul este cunoscut şi sub denumirea Mounjaro sau tirzepatidă, este un concurent puternic pentru Wegovy de la Novo Nordisk. 

Tratamentul ar mai putea ajuta Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) să economisească miliarde de lire sterline, a declarat ministrul britanic al Sănătăţii, citat de Reuters și Agerpres.

”Mounjaro are potenţialul de a ajuta mii de persoane care trăiesc cu obezitate şi de a-i sprijini pe cei care suferă de boli asociate greutăţii – dacă este utilizat în asociere cu dieta şi activitatea fizică. Combaterea obezităţii ar putea contribui la reducerea listelor de aşteptare şi ar putea ajuta NHS să economisească miliarde de lire sterline”, a declarat ministrul britanic al Sănătăţii, Steve Barclay.

Tratamentul este injectabil și se administrează o dată pe săptămână. Molecula folosită era deja aprobată împotriva diabetului, însă uneori era prescrisă în afara recomandărilor oficiale de către anumiţi medici, dată fiind eficacitatea sa.

Într-un studiu clinic amplu, s-a demonstrat că Zepbound oferă o scădere din greutate semnificativă, a declarat Agenția americană a medicamentului (FDA) într-un comunicat. Medicamentul aparține unei noi generații de tratamente, imitând un hormon gastrointestinal (GLP-1) care activează receptorii din creier cu rol în reglarea apetitului.

Sursa foto: investor.lilly.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol