20 septembrie 2023, 13:03

Marea Britanie ar putea interzice o rasă de câine considerată ”letală”

Guvernul britanic vrea să interzică deținerea câinilor American XL Bully în Marea Britanie. Mai exact, varianta americană a rasei Pitbull. Asta după imaginile șocante din videoclipul unui atac feroce din Anglia, suferit de o fetiță de doar 11 ani.

Aceasta a supraviețuit ca prin minune, datorită intervenției curajoase a unor doi trecători. Ministrul de Interne, Suella Braverman a solicitat un raport „urgent” în această privință, la birourile juridice ale ministerului său.

Este un ”câine letal”

Ministrul de Interne, Braverman a numit câinele de rasă American XL Bully ca fiind ”un câine letal”, cel puțin potențial, scrie The Independent.

Cât despre accidentul în care fetița de 11 ani a fost atacată, aceasta l-a denumit „îngrozitor”.

Incidentul s-a petrecut într-un parc din Birmingham și s-a încheiat cu internarea atât a micuței victime, cât și a celor doi bărbați care au sărit în ajutorul fetiței. Toți cei trei au fost grav răniți de mușcăturile animalului.

Stăpânul câinelui a fost intervievat în acest caz de poliția locală, care a deschis un dosar. Mama unui copil britanic ucis recent în Țara Galilor de un alt American XL Bully, a început deja o inițiativă publică pentru a obține interdicția acestei rase de câini.  guvernul „nu a acționat mai devreme”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol