13 septembrie 2023, 13:31

Marea Britanie introduce permisul electronic de călătorie. Vezi cum îi afectează pe români

Procedura de intrare în Marea Britanie va fi complicată în viitor pentru cei care doresc să călătorească în această țară, aceștia fiind nevoiți să solicite un Permis Electronic de Călătorie (Electronic Travel Authorisation – ETA).

Permisul Electronic de Călătorie urmează să fie introdus pas cu pas. Din 15 noiembrie 2023, doar călătorii din Qatar vor fi afectați de noul regulament. Din 22 februarie 2024, cetățenii din Bahrain, Iordania, Kuweit, Oman, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite vor fi, de asemenea, obligați să dețină un permis electronic de intrare.

Apoi, vor urma toate celelalte țări. Cetățenii din toate țările UE, inclusiv România, vor trebui în viitor să solicite ETA pentru a intra în Marea Britanie, cel mai probabil de la sfârșitul anului 2024, scrie Merkur.

Solicitarea permisului se va face prin completarea unui formular online pe o platformă dedicată acestui nou permis de intrare. Solicitanții vor trebui să introducă numele, data nașterii, țara de origine și detalii privind călătoria. Procedura va dura circa 10-15 minute.

Taxe și valabilitatea ETA

Permisul electronic de intrare, care va fi necesar pe viitor, va costa 10 lire sterline (circa 12 euro). Este valabil doi ani de la aplicare, astfel încât să nu suportați costuri suplimentare în perioada ulterioară.

De asemenea, pentru copii trebuie solicitat un permis individual pentru intrarea în Marea Britanie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol