25 septembrie 2021, 3:30

Marie Kondo nu mai împerechează ciorapii, scrie cărți pentru copii

Maniaca ordinii (o spunem în semn de respect) a renunțat să împerecheze ciorapii și ne propune un alt proiect.

După succesul avut cu “Magia ordinii. Senzaționala metodă japoneză de a-ți elibera și organiza casa”, “Magia ordinii la locul de muncă” și “Bucuria ordinii”, Marie Kondo ne încântă cu un nou proiect — o carte pentru copii.

“Kiki și Jax. Magia prieteniei îți va schimba viața” este o poveste despre o veveriță și o bufniță care învață să prețuiască lucrul cel mai important — prietenia lor — făcând ordine.

(Credeați că ați scăpat? GREȘIT! Old habits die hard!)

Cartea a apărut la începutul acestei luni la Editura Pandora M în colecția PanDA.

Ca să dea viață cărții, Marie Kondo a colaborat cu autoarea și ilustratoarea de carte Salina Yoon. Salina a scris și ilustrat aproape 200 de cărți pentru tinerii cititori, inclusiv seria Pinguinul.

După ce a observat ce impact au cărțile scrise de Salina asupra fiicelor ei — cititoare avide care devorează și zece volume într-o seară —, Marie a fost inspirată să scrie propria carte pentru copii.

„Copiii învață foarte mult din cărți — de la cuvintele pe care le spun până la experiențele pe care le caută. Kiki și Jax îi învață pe copii să prețuiască ceea ce au.”

Curățenie și prietenie

Kiki și Jax — o veveriță și o bufniță — n-ar putea fi mai diferite de atât. Lui Kiki, care strânge tot felul de obiecte, îi place să aibă cât mai multe lucruri, iar lui Jax, o organizatoare feroce, îi place ordinea. Însă până la urmă lucrurile lui Kiki ajung să afecteze timpul pe care-l petrec împreună — într-o bună zi, Kiki nu-și mai poate face drum până la ușa casei din cauza grămezilor de obiecte adunate! Cu ajutorul lui Jax, Kiki învață cum să facă ordine și cum să prețuiască cu adevărat magia prieteniei lor.

„Când Jax îi arată lui Kiki cum să facă ordine, o învață de fapt despre simplificare și cum să facă loc pentru bucurie”, spune Salina. „M-am inspirat de la Marie când am creat-o pe Jax — amândouă au o pasiune pentru ordine și curățenie. Dar, ca Marie, cea mai importantă motivație a lui Jax este să aducă liniștea și fericirea în viața lui Kiki.”

Volumul “Kiki și Jax. Magia prieteniei îți va schimba viața” poate fi cumpărat de pe site-ul Editurii Pandora M, unde costă 24.65 de lei.

Foto: Andy Kropa/Invision/AP (via Chicago Sun Times)


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.