CITIRE

Maroon 5, cea mai populară trupă americană din sec...

Maroon 5, cea mai populară trupă americană din secolul XXI

Dacă anii ’60 și ’70 au aparținut trupelor The Beatles și The Rolling Stones, primele decenii ale anilor 2000 aparțin trupei americane Maroon 5.

Pe data de 3 noiembrie, Maroon 5 a lansat cel de-al șaselea album, Red Pill Blues. La doar o săptamână după lansarea lui, albumul ajungea pe locul 2 în clasamentul Billboard din Statele Unite.

Trupe cu cele mai importante două albume din secolul XXI

Din 2000, Maroon 5 a avut 13 melodii în Top 10 ale clasamentului Billboard – de două ori mai multe decât orice altă trupă. Cel mai recent single „What Lovers Do”, o piesă pop-funk compusă în colaborare cu cântăreața SZA, se află în prezent pe locul 9 în acest clasament, conform theatlas.com.

sursa: billboard.com

„Nu cred că oamenii au înțeles că am scris propriile noastre cântece” – a declarat chitaristul James Valentine în urma unui interviu din 2014 cu BBC, potrivit qz.com. Totuși, în ultimele două albume Maroon 5 a colaborat cu compozitori profesioniști, precum Max Martin și Jhon Ryan.

Maroon 5 este una din trupele care s-a bucurat de un mare succes în ultimele două decenii și nu pare să se schimbe asta prea curând.

[Sursă imagine: twitter.com]

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.