14 iunie 2021, 5:08

Măștile de protecție transparente, un nou trend în SUA. Care sunt avantajele acestora

Fie că ne place sau nu, măștile de protecție fac parte din noua noastră viață de după perioada post-carantină, însă odată cu portul ei tot mai frecvent am observat și care sunt cele mai mari dezavantaje ale acestora.

Unii oameni se plâng că nu pot respira cum trebuie, cei care poartă ochelari indică, de asemenea, probleme, iar discomfortul se acutizează odată cu creșterea temperaturilor din termomentre. Din acest motiv, compania Redcliffe Medical Devices a încercat să găsească soluția salvatore inventând un nou tip de mască, anunță Spotmedia.ro. 

Prototipul a fost recent aprobat și de Food and Drug Administration, din SUA, fiind recunoscut ca primul model de mască trasnparentă care reușește să obțină o aprobare.

Pe lângă problemele enumerate anterior, faptul că măștile de protecție ne acoperă pe jumătate fețele, procesul de comunicare devine din ce în ce mai dificil, în special pentru persoanele cu deficiențe de auz care se bazează mult pe expresiile faciale în decodarea mesajelor. Acesta este unul dintre principalele argumente ale introducerii noilor măști transparente, atrage atenția Bored Panda.

Pe lângă faptul că nu ascunde fața, noul model de mască promite și o protecție pe măsură. Este denumite LEAF și poate proteja pe cei care o poartă de poluare, micorbi, praf sau de orice alte particule care se regăsesc în aerul pe care îl inhalăm zilnic.

Masca poate filtra 99,97% dintre particule, chiar mici, de 0,3 microni, reușind chiar să curețe aerul și să filtreze până și mirosurile neplăcute. Aceasta are un desing futurist și este disponibilă în mai multe nuanțe. Mai mult decât atât, masca vine la pachet și cu un sistem de auto-curățare, patogenii fiind distruși până la nivel de ADN, doar prin simpla apăsare a unui buton.

Sursă Foto: Spotmedia.ro

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.