4 septembrie 2023, 18:21

Prețul materialelor lemnoase pentru încălzirea locuinței în sezonul rece a fost plafonat

Guvernul României a aprobat miercuri Ordonanţa de urgenţă care plafonează prețul la materialele lemnoase necesare pentru încălzirea locuinței în sezonul rece, anunță Ministerul Mediului în pagina sa de Facebook.
”Această OUG este importantă pentru foarte mulți locuitori ai României deoarece peste 3 milioane de gospodării se încălzesc cu lemn de foc sau cu produse derivate din lemn. Astfel, potrivit deciziei prim-ministrului Nicolae Ciucă din Ședința de Guvern de astăzi, se plafonează prețurile finale facturate la maxim 400 lei/mc, pentru următoarele sortimente de materiale lemnoase, necesare pentru încălzire în sezonul rece: lemn de foc, resturi de lemn, tocătură provenită din lemn și rumeguș. Ordonanța de Urgență vine, totodată, în sprijinul asigurării unei discipline riguroase a comercializării lemnului de foc şi a produselor derivate pentru încălzire, precum şi a unui înalt nivel de protecţie a cetăţenilor în calitatea lor de consumatori finali”, a declarat ministrul Mediului, Tánczos Barna.
 Conform Ordonanței, prețurile finale facturate se plafonează la următoarele produse, după cum urmează:
🪵 lemn de foc, resturi de lemn, tocătură provenită din lemn, rumeguș – 400 lei/mc, cu TVA inclus;
🪵 brichete din lemn maxim 1500 lei/tonă cu TVA inclus;
🪵 pelete din lemn maxim 2000 lei/tonă cu TVA inclus.
Prevederile se aplică consumatorilor finali, respectiv persoanelor fizice și următoarelor entități: unităților de învățământ publice și private, furnizorilor de servicii sociale, unităților de interes local, unităților de cult și unităților administrativ-teritoriale, precum și unităților din subordinea acestora.
Aceste măsuri se aplică până la data de 31 martie 2023.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol