Faptul că obezitatea este o problemă în multe dintre statele dezvoltate, în ciuda cantității enorme de mâncare pe care o risipesc acestea, indică, în mod cert, că se produce prea multă mâncare. În Statele Unite ale Americii, spre exemplu, sunt risipite aproximativ 150.000 de tone de mâncare zilnic, adică aproximativ 30% din totalul mâncării produse. Chiar și în aceste condiții, brandurile continuă să producă, iar consumatorii continuă să achiziționeze, potrivit Media Standard.
Nu este nevoie să depășim granițele naționale pentru găsi strategii atent dezvoltate de brandurile alimentare. În ultimii ani există, în România, o tendință de valorificare a universului culinar domestic. Numeroși cozonaci, de pildă, sunt ,,de casă”, iaurtul Covalact este ,,prea bun, prea ca la țară”, iar muștarul și margarina sunt ,,Bunătăți de la bunica”. Aceste denumiri speculează anumite valori și sentimente pe care le avem, cum ar fi prețuirea rusticului și nostalgia.
Ca persoane responsabile pentru bunăstarea planetei, putem contribui la rezolvarea acestei probleme: putem să avem grijă să nu cumpărăm mai multă mâncare decât mâncăm și putem să fim atenți să cumpărăm un produs pentru calitatea acestuia, nu pentru ideea pe care acesta ne-o inspiră.
Citește mai mult pe mediastandard.ro
Sursă cover foto: Sfatul medicului
Comentariile sunt oprite pentru acest articol