27 noiembrie 2022, 22:15

Mediastandard.ro: Fenomenul controversat s-ar afla la baza unui mit biblic

Fake news este una dintre cele mai îngrijorătoare controverse pe plan internațional, existând aproape zilnic o nouă problemă generată de informațiile înșelătoare. Titlurile și știrile false induc oamenii în eroare și îi manipulează fără ca ei să-și dea seama. Un cercetător de la Cambridge susține că fenomenul s-ar afla la baza poveștii Arcii lui Noe, potrivit Media Standard.

Noe, păcălit

Martin Worthington oferă o poveste interesantă referitoare la apariția fake news. El, prin intermediul unei plăcuțe de lut veche de 3000 de ani ce conține mai multe desene, a descoperit o dovadă a primei „știri false”, aceasta având legătură cu povestea lui Noe și construirea arcii sale. Desenele sugerează că zeul Ea l-ar fi păcălit pe Noe să construiască o arcă, iar în schimb i-a promis „o ploaie de mâncare”.

Motivul zeului

Worthington afirmă că motivul zeului este unul clasic: manipularea oamenilor. Se spune că principala sursă de hrană a zeilor sunt oamenii, influențându-i să creadă că nu sunt în pericol, Ea ar fi avut de câștigat.

Citește mai mult pe mediastandard.ro

Sursă foto: Publika


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol