20 aprilie 2021, 12:52

Medic român rezident în Franța: “La Paris nu protestează nimeni antimască, anti-ora 18:00, antivaccin. Sfidarea autorităților și a suferinței celor bolnavi nu e soluția”

Un medic român rezident scrie din Franța, zona Paris Ile de France:

„Aici situatia cu magazinele inchise la ora 18:00 e de luni bune si nimeni nu a facut scandal. Iti comanzi elegant pe site si iti livreaza la ora 21.00 sau cand selectezi tu. Sau mergi in weekend.

Aici nu exista chiloti atarnati la metrou. Aici nu se prajesc merdenele in subteran, neventilat, greu accesibil. Nu sta nimeni pe șine la metrou, ca ori iti iei bataie rapid, ori te interneaza impotriva vointei.

Aici imi descarc in fiecare seara declaratia pentru ziua urmatoare, pentru ca amenzile se dau. De luni de zile fac asta. Zi de zi.

Aici controlorii se urca in bus cu 4 politisti, si platesti 100 de euro daca nu ai bilet, nu mergi cum vrei tu.

Aici muncim in continuare ca niste caini sa scapam de situatia asta si nu protesteaza nimeni antimasca, anti-ora 18:00, antivaccin, anti-altele. Si e de anul trecut asa.

Probabil tine si de educatie, de om, de oameni…

Plec pe noapte, 14 h de masca, ma intorc pe noapte si vad ca in Bucuresti unii sunt in strada pentru anti-ora 18:00.

Este penibil. Este atat de penibil.”….

Soluția „fără mască”, „libertate” prost înțeleasă ( fără a respecta regulile comunității in care ai ales să trăiești e anarhie), sfidarea autorităților și a suferinței celor bolnavi, persiflarea doliului celor care au pierdut persoane dragi, nu, nu sunt soluțiile pentru ieșirea din criza medicală și socială în care ne afundăm! Iar soluția e colectivă, nu individuală!”

Materialul a fost distibuit pe Facebook de dna Elena Copaciu, medic ATI, fosta șefă a Secției de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Universitar de Urgență din București.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

 1. Roman

  30 martie

  Si vrei ca si in Romania sa fie la fel ca in Franta.
  Acolo unde macron este vândut demult companiilor farmaceutice?
  Asumate dacă ai plecat din România,accepta dictatura franceză pentru câțiva euro câștigati in plus.Dar asta nu se va întâmpla în România.Noi romanii ne-am câștigat cu prea mult greu libertatea in 89 , ca acum sa o pierdem din nou cu nemții de la putere din România.Cui nu ai convine sa trăiască ca in Romania , este liber sa plece acolo unde ai place.Sa vada zgîrie nori,șosele curate iar ei deveniți sclavii banului.
  Iar pandemia cucu pe care voi medicii plătiți de firmele de medicamente o susțineti continuu,si care oricum nu sunteti in stare sa o staviliti, nu păcăliți oamenii ca sa se vaccineze cu mizerii in care nici macar voi nu le acceptați!

 2. Adrian Năstase

  30 martie

  Totuși sa nu ne comparam cu Franța
  Acolo nu sunt penali în guvern și parlament
  Acolo oamenii internați în spitale nu sunt lăsați să sufere sau sa moara
  Acolo este respectat dreptul individual la viață stimată doamna doctor
  Acolo oamenii nu ies în strada pentru că știu că guvernul îi protejează
  Acolo guvernul chiar ajută spitalele cu orice într-o situație de criza

 3. Mircea

  30 martie

  Informatia incompleta e dezinformare: pensionarul francez , cu o pensie comunitara de 1080 euro, plateste 2 euro pentru transportul unei comenzi de cumparaturi; pensionarul roman cu o pensie de 300 de euro, plateste tot 2 euro pe transport. Calculati Dvs proportia venituri/ cheltuieli. Diavolul e ascuns in amanunte…care deobicei raman nespuse!

 4. Mike

  30 martie

  Tu care vorbesti de tara ta de ce ai plecat? De bine ce iti era? Nu cred! Nu compara salariile din Romania cu salariul ce il incasezi acolo. Aici lumea a ramas fara locuri de munca din cauza mascaradei! Asa ca stai linistit acolo si lasa Romania sa faca ce stie mai bine, un sfat uita ca esti Roman, atata timp cat vorbesti asa de tara ta.

 5. Laura

  31 martie

  Într-adevăr tine și de educație… Când lucrezi pe 300euro/luna…nu îți permiți sa citești o carte, revista, cursuri online… Poate nici sa urmărești TV… Îți mai cauți un job… Cel mai probabil!
  Nu poți compara mere cu pere!!!
  Politicienii din Franța, autoritățile publice nu cred ca sfidează clasa muncitoare… Ca în România!
  Discrepantele dintre venituri nu cred ca sunt atât de mari!!!
  Sunt prea multe de spus….

 6. Costi

  31 martie

  Cică „acolo” toată lumea respecta restricțiile , civilizația este foarte avansata, la ani lumina de România, toți sunt foarte fericiți și sănătoși . Doar ca ceva nu se leagă…”de luni bune, de anul trecut ” toți respecta ca niște sfinti niște reguli impuse, se baga la ora 18 la coteț ca găinile , măscuta nu lipsește probabil nici în propria casa…si totuși…rezultatele nu prea se vad. Dacă era eficienta abordarea asta, probabil în doua săptămâni era gata pandemia. Doar ca ma uit pe statistica și în 30.03.2021 în Franța apar 30.702 cazuri noi. Deci cum vine asta ??? De unde, dacă toată lumea este super/mega responsabila și respectă cu sfințenie restricțiile impuse?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.