14 iunie 2022, 16:58

Medic: “Viața însăși e un prospect imens de reacții adverse. Numai s-o trăiești”

O replică deșteaptă. Într-o epocă în care întrebăm mecanicul de la service în legătură cu tratamentul prescris de medic și ne autodiagnosticăm de pe Internet este nevoie de medici. Și de replicile lor deștepte. Și de argumente logice. „Viața însăși e un prospect imens de reacții adverse„. Cât de frumos…

Postarea de mai jos, de pe Facebook, aparține doamnei doctor Laura Brânzoi Nuța, de la Centrul Medical Sf. Spiridon Vechi.

Am ales-o dintr-o multitudine de postări de pe Facebook, multe dintre ele pertinente, pentru că exprimă o stare de fapt.

„Viața însăși e un prospect imens de reacții adverse”

Mi se pare aproape de zâmbit cum fumătorii sunt interesați de efectele adverse pe termen lung ale vaccinului, dar n-ar crede că din cauza fumatului ar putea sfârși înainte de vreme c-un cancer, infarct, AVC sau numai sufocându-se la datul jos din pat.

După cum consumatorii „normali” de alcool, după părerea lor, zilnic, nu și-ar atrofia creierul, n-ar face dacă nu ciroză, ci măcar o steatoză urâtă și li s-ar prăbuși libidoul.

Și nici dacă mănânci ca haplea n-o să nădușești când te miști între masă și frigider, ca să nu zic de diabet, insuficiențe venoase, edeme limfatice și fermoare crăpate.

În fine, viața însăși e un prospect imens de reacții adverse. Numai s-o trăiești. Și dacă nimic din cele de mai sus nu te reprezintă, cum aș fi eu, arogantă din fire, dacă tot o fi s-o pățesc, poate n-am avut noroc.

 E și asta o treabă!

PS. Sunt programată pe 15 pentru prima doză, pe 5 februarie fac rapel. Și am emoții pozitive, mă simt ca un ostaș la război, zărind victoria peste tranșee!

Foto: Unsplash.com

Citește și:

Primul studiu din România despre impactul pandemiei asupra sănătății fizice și mintale a populației


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol