10 aprilie 2021, 22:39

Au început înscrierile pentru primul program de mentorship dedicat femeilor din industria muzicală din România

Până pe 18 aprilie, femeile aflate la începutul carierei lor în mediul antreprenorial muzical se pot înscrie gratuit la MEWEM (Mentorship Program for Women Entrepreneurs in Music Industry), primul program de mentorat dedicat femeilor din industria muzicală din Romania. Zece lidere din industria muzicală vor ghida zece femei la început de drum, timp de trei luni, perioadă în care le vor oferi sprijin, informații, inspirație și experiențe de învățare ingenioase.

Programul MEWEM este o premieră pentru industria muzicală din Romania și rezolvă o problemă frecventă din industriile culturale și creative: subreprezentarea profesională a femeilor. Cu toate că scena românească se bucură de prezența multor artiste, mediul antreprenorial din spatele scenei este în continuare dominat de bărbați. Aceasta nu este o problemă specifică doar pieței muzicale românești. Un studiu recent realizat de EBU Media Intelligence Service arată că femeile reprezintă doar 30% din întreaga forță de muncă din industria muzicală globală.

Mentorii programului MEWEM Romania vor fi:

  • Alina Manole – artistă independentă
  • Anca Lupeș – fondatoare Mastering the Music Business
  • Anamaria Hâncu – Communications Manager INNA & Antonia
  • Carina Sava – fondatoare și artist manager Watermelon Agency
  • Cristina Bazavan – jurnalistă, specialistă în comunicare
  • Ioana Chereji – PR Manager UNTOLD & Neversea
  • Iulia Pop – co-fondatoare & PR Manager Overground Music
  • Iulia Popovici – jurnalistă, curatoare de arte performative
  • Laura Coroianu – Managing Partner EMAGIC
  • Olga Juverdeanu – CEO Global Records

Înscrierea în program este gratuită prin completarea formularului disponibil pe site-ul oficial, în perioada 1 martie – 18 aprilie 2021, iar numele celor zece participante selecționate se vor anunța în data de 26 aprilie. Programul va consta în participarea la sesiuni unu-la-unu cu mentorii, la workshop-uri și întâlniri pe diverse teme legate de industria muzicală.

MEWEM Romania este organizat de Asociația RAW Music, co-finanțat prin programul Europa Creativă, susținut de Mastering the Music Business și Women in Music Romania.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.